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Biology2023Apr21Vol.12issue(4)

トマトフルーツにおけるコメネラル大腸菌の適応:運動性、ストレス、毒性

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

食物汚染は、病原体の重度の拡散に関連する可能性があるため、公衆衛生にとって深刻な懸念事項になる可能性があります。これは、特に新鮮な果物や野菜の場合の主な問題です。実際、それらは、病原性細菌による汚染のために、しばしば胃腸の発生イベントに関連しています。しかし、宿主植物で遭遇したストレスに対する生理学的適応と細菌反応についてはほとんど知られていない。したがって、この研究は、トマトペリカープで成長しながら共生大腸菌株の適応を調査することを目的としています。事前に適応した細胞と非適応細胞を比較し、トマトの汚染に使用し、事前に適応した細胞の増殖が増加したことを示しました。事前に適応した細胞と非適応細胞から抽出されたDNAを配列決定し、それらのメチル化プロファイルを比較しました。したがって、毒性化合物に対する細胞の接着と耐性に関与する遺伝子は、適応に関与する遺伝子として同定され、それらの発現はこれら2つの実験条件で比較されました。最後に、毒性化合物の存在に抵抗する能力が事前に適応していない大腸菌の存在に抵抗する能力についてテストされ、適応が保護効果を発揮したことが示されました。結論として、この研究は、トマトフルーツペリカープに植民地化する細菌の生理学的適応に関する新しい情報を提供します。

食物汚染は、病原体の重度の拡散に関連する可能性があるため、公衆衛生にとって深刻な懸念事項になる可能性があります。これは、特に新鮮な果物や野菜の場合の主な問題です。実際、それらは、病原性細菌による汚染のために、しばしば胃腸の発生イベントに関連しています。しかし、宿主植物で遭遇したストレスに対する生理学的適応と細菌反応についてはほとんど知られていない。したがって、この研究は、トマトペリカープで成長しながら共生大腸菌株の適応を調査することを目的としています。事前に適応した細胞と非適応細胞を比較し、トマトの汚染に使用し、事前に適応した細胞の増殖が増加したことを示しました。事前に適応した細胞と非適応細胞から抽出されたDNAを配列決定し、それらのメチル化プロファイルを比較しました。したがって、毒性化合物に対する細胞の接着と耐性に関与する遺伝子は、適応に関与する遺伝子として同定され、それらの発現はこれら2つの実験条件で比較されました。最後に、毒性化合物の存在に抵抗する能力が事前に適応していない大腸菌の存在に抵抗する能力についてテストされ、適応が保護効果を発揮したことが示されました。結論として、この研究は、トマトフルーツペリカープに植民地化する細菌の生理学的適応に関する新しい情報を提供します。

Food contamination can be a serious concern for public health because it can be related to the severe spreading of pathogens. This is a main issue, especially in the case of fresh fruits and vegetables; indeed, they have often been associated with gastrointestinal outbreak events, due to contamination with pathogenic bacteria. However, little is known about the physiological adaptation and bacterial response to stresses encountered in the host plant. Thus, this work aimed to investigate the adaptation of a commensal E. coli strain while growing in tomato pericarp. Pre-adapted and non-adapted cells were compared and used to contaminate tomatoes, demonstrating that pre-adaptation boosted cell proliferation. DNA extracted from pre-adapted and non-adapted cells was sequenced, and their methylation profiles were compared. Hence, genes involved in cell adhesion and resistance against toxic compounds were identified as genes involved in adaptation, and their expression was compared in these two experimental conditions. Finally, pre-adapted and non-adapted E. coli were tested for their ability to resist the presence of toxic compounds, demonstrating that adaptation exerted a protective effect. In conclusion, this work provides new information about the physiological adaptation of bacteria colonizing the tomato fruit pericarp.

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