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背景:従来の浸透性ポリマーネットワーク(IPN)ヒドロゲルの欠点を解決するために、パフォーマンスの低下、高い毒性、許可など。この研究では、酵素およびCa2+の架橋法を使用して、食用豆腐タンパク質分離株(SPI) - アルギン酸ソジウム(SA)相互浸透ポリマーネットワークヒドロゲル、およびSPI-SA IPNの性能に対するSPIおよびSA質量比の変化の影響を使用しましたヒドロゲルが調査されました。 結果:フーリエ変換赤外線分光法(FTIR)および走査型電子顕微鏡(SEM)を使用して、ハイドロゲルの構造、およびテクスチャプロファイル分析(TPA)、レオロジー特性、膨潤率、細胞カウントキット8(CCK-8)を特徴付けました。評価された物理的および化学的特性と安全性。結果は、SPIヒドロゲルと比較して、IPNヒドロゲルがより良いゲル特性と構造安定性を持っていることを示しました。SPI-SA IPNの質量比が1:0.2から1:1に変化したため、ヒドロゲルのゲルネットワーク構造も密で均一になる傾向がありました。貯蔵モジュラス(g ')、損失弾性率(g ")、ゲルの硬度などのこれらのヒドロゲルの水分保持と機械的特性は大幅に増加し、SPIヒドロゲルのそれよりも高かった。さらに、細胞毒性試験は実施された。。これらのヒドロゲルは、生体適合性が良好です。 結論:この研究では、SPIとSAの高い機械的特性を備えた食品グレードのIPNヒドロゲルを準備する新しい方法を提案しています。この記事は著作権によって保護されています。無断転載を禁じます。
背景:従来の浸透性ポリマーネットワーク(IPN)ヒドロゲルの欠点を解決するために、パフォーマンスの低下、高い毒性、許可など。この研究では、酵素およびCa2+の架橋法を使用して、食用豆腐タンパク質分離株(SPI) - アルギン酸ソジウム(SA)相互浸透ポリマーネットワークヒドロゲル、およびSPI-SA IPNの性能に対するSPIおよびSA質量比の変化の影響を使用しましたヒドロゲルが調査されました。 結果:フーリエ変換赤外線分光法(FTIR)および走査型電子顕微鏡(SEM)を使用して、ハイドロゲルの構造、およびテクスチャプロファイル分析(TPA)、レオロジー特性、膨潤率、細胞カウントキット8(CCK-8)を特徴付けました。評価された物理的および化学的特性と安全性。結果は、SPIヒドロゲルと比較して、IPNヒドロゲルがより良いゲル特性と構造安定性を持っていることを示しました。SPI-SA IPNの質量比が1:0.2から1:1に変化したため、ヒドロゲルのゲルネットワーク構造も密で均一になる傾向がありました。貯蔵モジュラス(g ')、損失弾性率(g ")、ゲルの硬度などのこれらのヒドロゲルの水分保持と機械的特性は大幅に増加し、SPIヒドロゲルのそれよりも高かった。さらに、細胞毒性試験は実施された。。これらのヒドロゲルは、生体適合性が良好です。 結論:この研究では、SPIとSAの高い機械的特性を備えた食品グレードのIPNヒドロゲルを準備する新しい方法を提案しています。この記事は著作権によって保護されています。無断転載を禁じます。
BACKGROUND: In order to solve the disadvantages of traditional interpenetrating polymer network (IPN) hydrogels, such as poor performance, high toxicity, and inedibility. This study used enzymatic and Ca2+ cross-linking methods to prepare edible soy protein isolate (SPI) -sodium alginate (SA) interpenetrating polymer network hydrogels, and the influence of the change of SPI and SA mass ratio on the performance of SPI-SA IPN hydrogels was investigated. RESULTS: Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) and scanning electron microscopy (SEM) were used to characterize the structure of the hydrogels, and the texture profile analysis (TPA), rheological properties, swelling rate and cell counting kit 8 (CCK-8) evaluated physical and chemical properties and safety. The results showed that compared with SPI hydrogel, IPN hydrogels had better gel properties and structural stability. As the mass ratio of SPI-SA IPN changed from 1:0.2 to 1:1, the gel network structure of hydrogels also tended to be dense and uniform. The water retention and mechanical properties of these hydrogels, such as storage modulus (G'), loss modulus (G") and gel hardness, increased significantly, and were higher than that of the SPI hydrogel. In addition, cytotoxicity tests were carried out. These hydrogels have good biocompatibility. CONCLUSIONS: This study proposes a new method to prepare a food-grade IPN hydrogels with high mechanical properties of SPI and SA, which may have great potential for the development of new foods. This article is protected by copyright. All rights reserved.
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