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International journal of environmental research and public health2023May14Vol.20issue(10)

回避/制限食品障害(ARFID)、食物新栄、その他の摂食関連行動および自閉症スペクトラム障害のある子供の間の摂食慣行:非臨床サンプル:予備研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

以前の研究では、自閉症スペクトラム障害(ASD)の子供は、食事に関連するものを含むいくつかの困難を経験する可能性があり、この研究の分野をさらに調査する必要があることが示されています。この研究には、2つの主な目的がありました。(1)回避/制限食品障害、食物新栄、その他の食事関連行動および摂食習慣の観点から、臨床(自閉症スペクトラム障害)と子供の非臨床サンプルの比較。(2)食物新栄の選択された予測因子の評価。最終サンプルには、臨床サンプル(ASD)の54人の子供と親が含まれ、51人は非臨床サンプルの51人でした。完了した親:自閉症スペクトラム評価スケール(ASR)、青少年アンケートの摂食障害(EDY-Q)、子供食品ネオフォビアスケール(CFNS)、子供摂食行動アンケート(CEBQ)、児童摂食アンケート(CFQ)、社会人口統計調査。我々の分析により、臨床サンプル(非臨床グループと対臨床群)は、(a)回避/制限食品障害(ARFID)、(b)食品新栄などの変数のスコアが大幅に高いため、最初の仮説を部分的に確認することができました。c)その他の食事関連行動:感情的な食欲をそそる、飲む欲求、食べ物の騒ぎ、(d)摂食習慣:食べる圧力。さらに、臨床サンプルおよび非臨床サンプルにおける食物新栄の予測因子の分析により、臨床サンプル(非臨床サンプル)でのみ有意に関連する予測因子であることが判明したため、2番目の仮説を部分的に確認することができました。食べ物の新栄では、そのうちの2つだけ(食べ物のうるささと選択的な食事)。結論として、私たちの研究は、ASDの子供(この診断のない子供と比較して)の経験が摂食行動の困難を増加させ、両親は食事のプレッシャーに基づいてより強い摂食診療の強度を提示することを示しました。この研究は、ASDサンプルの子供の摂食問題が重大な問題であり、研究でこの領域を調査する価値があることを示しました。

以前の研究では、自閉症スペクトラム障害(ASD)の子供は、食事に関連するものを含むいくつかの困難を経験する可能性があり、この研究の分野をさらに調査する必要があることが示されています。この研究には、2つの主な目的がありました。(1)回避/制限食品障害、食物新栄、その他の食事関連行動および摂食習慣の観点から、臨床(自閉症スペクトラム障害)と子供の非臨床サンプルの比較。(2)食物新栄の選択された予測因子の評価。最終サンプルには、臨床サンプル(ASD)の54人の子供と親が含まれ、51人は非臨床サンプルの51人でした。完了した親:自閉症スペクトラム評価スケール(ASR)、青少年アンケートの摂食障害(EDY-Q)、子供食品ネオフォビアスケール(CFNS)、子供摂食行動アンケート(CEBQ)、児童摂食アンケート(CFQ)、社会人口統計調査。我々の分析により、臨床サンプル(非臨床グループと対臨床群)は、(a)回避/制限食品障害(ARFID)、(b)食品新栄などの変数のスコアが大幅に高いため、最初の仮説を部分的に確認することができました。c)その他の食事関連行動:感情的な食欲をそそる、飲む欲求、食べ物の騒ぎ、(d)摂食習慣:食べる圧力。さらに、臨床サンプルおよび非臨床サンプルにおける食物新栄の予測因子の分析により、臨床サンプル(非臨床サンプル)でのみ有意に関連する予測因子であることが判明したため、2番目の仮説を部分的に確認することができました。食べ物の新栄では、そのうちの2つだけ(食べ物のうるささと選択的な食事)。結論として、私たちの研究は、ASDの子供(この診断のない子供と比較して)の経験が摂食行動の困難を増加させ、両親は食事のプレッシャーに基づいてより強い摂食診療の強度を提示することを示しました。この研究は、ASDサンプルの子供の摂食問題が重大な問題であり、研究でこの領域を調査する価値があることを示しました。

Previous research shows that children with autism spectrum disorder (ASD) may experience several difficulties-including those related to eating-and this area of research needs to be explored further. This study had two main objectives: (1) comparison of the clinical (autism spectrum disorder) and non-clinical sample of children in terms of avoidant/restrictive food disorder, food neophobia, other eating-related behaviours and feeding practices; (2) assessment of selected predictors of food neophobia. The final sample included 54 children and parents from the clinical sample (ASD) and 51 from the non-clinical sample. Parents completed: the autism spectrum rating scales (ASRS), the eating disorders in youth questionnaire (EDY-Q), the children food neophobia scale (CFNS), the child eating behaviour questionnaire (CEBQ), the child feeding questionnaire (CFQ), and a socio-demographic survey. Our analysis allowed us to partially confirm the first hypothesis since the clinical sample (vs. the non-clinical group) had significantly higher scores in such variables as (a) avoidant/restrictive food disorder (ARFID), (b) food neophobia, (c) other eating-related behaviours: emotional under-eating, desire to drink, food fussiness, (d) feeding practices: pressure to eat. Moreover, our analysis of predictors of food neophobia in the clinical and non-clinical samples also allowed us to partially confirm the second hypothesis because it turned out that only in the clinical sample (vs. the non-clinical sample) were the predictors significantly associated with food neophobia, but only two of them (food fussiness and selective eating). In conclusion, our study showed that children with ASD (compared to children without this diagnosis) experience increased difficulties in eating behaviours, and their parents present a stronger intensity of the feeding practice based on pressure to eat. This study showed that feeding problems for children in the ASD sample are a significant problem, and it is still worth exploring this area in research.

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