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気候変動は農業における大きな関心事です。グレープバインの生産では、気候変動は、天候、植物材料、ブドウ栽培技術の複雑な相互作用に依存するため、収量とワインの質に影響を与える可能性があります。ワインの特性は、グレープバインの一次および二次代謝産物に影響を与える天蓋の微気候によって強く影響されます。気温と水の利用可能性は、ブドウと相対ワインの砂糖と酸濃度、およびノリソプレノイドなどの揮発性化合物の含有量に影響を与える可能性があります。これは、一般に、比較的低いpH、高酸性度、低糖の含有量でブドウが収穫され、ノリゾプレノイドがワインの最終的な香りに大きく寄与するスパークリングワインの生産に関連するようになります。したがって、気候変動がグレープバインとワインに及ぼす影響は、現場での適応戦略の実施を求めています。その中で、葉の除去とシェーディングによる天蓋管理は、ワイン成長部門で主に調査されてきました。4年間(2010年から2013年)に実施された本研究は、葉の除去と人工シェーディング戦略がブドウの成熟にどのように影響するかを調査することを目的としています。具体的には、このペーパーでは、気象条件(すなわち、水の利用可能性と温度)の影響と、Vitis Vinifera L. CVに対する葉の除去とシェーディングの影響を調査します。ChardonnayとPinot Noirは、Docg Franciacorta Wine Grown Erage(Lombardy、Italy)で輝くワインを生産するのに適しています。ノリゾプレノイドに対する葉の除去とシェーディングの実践の効果は、研究の焦点でした。暖かい季節の酸性度の保存に重要な役割を果たすのは、暖かい季節の酸性度の保存に重要な役割を果たしていません。これは、標準化された手順なしの気象傾向に関連して較正する解凍活動を示唆しています。これは、ワインの品質を決定するために酸味が不可欠であるスパークリングワインの場合に特に関連しています。総脱リロリエーションで得られた強化されたノリソプレノイド芳香族は、ダイレクトフォリエーションとシェーディング戦略へのさらなる要素を表しています。得られた結果は、フランシアコルタワイン栽培地域の管理上の意思決定をサポートする気象条件に関連するさまざまな落葉と人工網掛けアプリケーションの効果に関する知識を高めます。
気候変動は農業における大きな関心事です。グレープバインの生産では、気候変動は、天候、植物材料、ブドウ栽培技術の複雑な相互作用に依存するため、収量とワインの質に影響を与える可能性があります。ワインの特性は、グレープバインの一次および二次代謝産物に影響を与える天蓋の微気候によって強く影響されます。気温と水の利用可能性は、ブドウと相対ワインの砂糖と酸濃度、およびノリソプレノイドなどの揮発性化合物の含有量に影響を与える可能性があります。これは、一般に、比較的低いpH、高酸性度、低糖の含有量でブドウが収穫され、ノリゾプレノイドがワインの最終的な香りに大きく寄与するスパークリングワインの生産に関連するようになります。したがって、気候変動がグレープバインとワインに及ぼす影響は、現場での適応戦略の実施を求めています。その中で、葉の除去とシェーディングによる天蓋管理は、ワイン成長部門で主に調査されてきました。4年間(2010年から2013年)に実施された本研究は、葉の除去と人工シェーディング戦略がブドウの成熟にどのように影響するかを調査することを目的としています。具体的には、このペーパーでは、気象条件(すなわち、水の利用可能性と温度)の影響と、Vitis Vinifera L. CVに対する葉の除去とシェーディングの影響を調査します。ChardonnayとPinot Noirは、Docg Franciacorta Wine Grown Erage(Lombardy、Italy)で輝くワインを生産するのに適しています。ノリゾプレノイドに対する葉の除去とシェーディングの実践の効果は、研究の焦点でした。暖かい季節の酸性度の保存に重要な役割を果たすのは、暖かい季節の酸性度の保存に重要な役割を果たしていません。これは、標準化された手順なしの気象傾向に関連して較正する解凍活動を示唆しています。これは、ワインの品質を決定するために酸味が不可欠であるスパークリングワインの場合に特に関連しています。総脱リロリエーションで得られた強化されたノリソプレノイド芳香族は、ダイレクトフォリエーションとシェーディング戦略へのさらなる要素を表しています。得られた結果は、フランシアコルタワイン栽培地域の管理上の意思決定をサポートする気象条件に関連するさまざまな落葉と人工網掛けアプリケーションの効果に関する知識を高めます。
Climate change is a major concern in agriculture; in grapevine production, climate change can affect yield and wine quality as they depend on the complex interactions between weather, plant material, and viticultural techniques. Wine characteristics are strongly influenced by microclimate of the canopy affecting primary and secondary metabolites of the grapevine. Air temperature and water availability can influence sugar and acid concentration in grapes and relative wines, and their content of volatile compounds such as norisoprenoids. This becomes relevant in sparkling wine production where grapes are generally harvested at a relatively low pH, high acidity, and low sugar content and where the norisoprenoids significantly contributes to the final aroma of the wine. The effect of climate change on grapevine and wine, therefore, calls for the implementation of on-field adaptation strategies. Among them canopy management through leaf removal and shading have been largely investigated in the wine growing sector. The present study, conducted over 4 years (2010-2013) aims at investigating how leaf removal and artificial shading strategies affect grape maturation, must quality and the production of norisoprenoids, analyzed using an untargeted approach, in sparkling wine. Specifically, this paper investigates the effect of meteorological conditions (i.e., water availability and temperatures) and the effect of leaf removal and shading on Vitis vinifera L. cv. Chardonnay and Pinot noir, which are suitable to produce sparkling wine in the DOCG Franciacorta wine growing area (Lombardy, Italy). The effect of leaf removal and shading practices on norisoprenoids has been the focus of the study. No defoliation and artificial shading treatments play an important role in the preservation of the acidity in warm seasons and this suggests calibrating defoliation activities in relation to the meteorological trend without standardized procedures. This is particularly relevant in the case of sparkling wine, where the acidity is essential to determine wine quality. The enhanced norisoprenoid aromas obtained with a total defoliation represent a further element to direct defoliation and shading strategies. The obtained results increase knowledge about the effect of different defoliation and artificial shading applications in relation to meteorological condition supporting the management decision-making in the Franciacorta wine growing area.
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