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代替の植物ベースのタンパク質源への関心は継続的に増加しています。砂糖ビートの葉は、タンパク質の含有量が高いため、その需要を満たす可能性があります。それらは農業廃棄物と見なされ、タンパク質源が食物連鎖に戻すことができるため、それらを利用することができます。この研究では、等電点沈着、熱凝固、アンモニウム硫酸沈着、高圧補助等電位降水、高圧支援熱凝固法を使用して、砂糖葉からタンパク質を抽出しました。包括的なタンパク質特性評価には、質量分析ベースのプロテオームアプローチが使用されました。この分析では、これまでの砂糖ビートの葉で最も包括的なタンパク質プロファイルである817個のタンパク質が得られました。総タンパク質含有量は同等でしたが、低存在タンパク質の方法には大きな違いがありました。高圧支援方法では、葉緑体に主に位置するタンパク質のレベルが上昇したことが示されました。ここでは、抽出/降水方法が、機能的製品の物理的および栄養特性に潜在的に影響する可能性のある異なるタンパク質プロファイルをもたらす可能性があることを初めて示しました。
代替の植物ベースのタンパク質源への関心は継続的に増加しています。砂糖ビートの葉は、タンパク質の含有量が高いため、その需要を満たす可能性があります。それらは農業廃棄物と見なされ、タンパク質源が食物連鎖に戻すことができるため、それらを利用することができます。この研究では、等電点沈着、熱凝固、アンモニウム硫酸沈着、高圧補助等電位降水、高圧支援熱凝固法を使用して、砂糖葉からタンパク質を抽出しました。包括的なタンパク質特性評価には、質量分析ベースのプロテオームアプローチが使用されました。この分析では、これまでの砂糖ビートの葉で最も包括的なタンパク質プロファイルである817個のタンパク質が得られました。総タンパク質含有量は同等でしたが、低存在タンパク質の方法には大きな違いがありました。高圧支援方法では、葉緑体に主に位置するタンパク質のレベルが上昇したことが示されました。ここでは、抽出/降水方法が、機能的製品の物理的および栄養特性に潜在的に影響する可能性のある異なるタンパク質プロファイルをもたらす可能性があることを初めて示しました。
Interest in alternative plant-based protein sources is continuously growing. Sugar beet leaves have the potential to satisfy that demand due to their high protein content. They are considered as agricultural waste and utilizing them as protein sources can bring them back to the food chain. In this study, isoelectric-point-precipitation, heat-coagulation, ammonium-sulfate precipitation, high-pressure-assisted isoelectric-point precipitation, and high-pressure-assisted heat coagulation methods were used to extract proteins from sugar beet leaves. A mass spectrometry-based proteomic approach was used for comprehensive protein characterization. The analyses yielded 817 proteins, the most comprehensive protein profile on sugar beet leaves to date. Although the total protein contents were comparable, there was a significant difference between the methods for low-abundance proteins. High-pressure-assisted methods showed elevated levels of proteins predominantly located in the chloroplast. Here we showed for the first time that the extraction/precipitation methods may result in different protein profiles that potentially affect the physical and nutritional properties of functional products.
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