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Mymensingh medical journal : MMJ2023Jul01Vol.32issue(3)

ミント(Mentha piperita)の抗菌活性葉抽出物(水性)2つの食物媒介性感染症に対する病原体の原因:黄色ブドウ球菌と大腸菌大腸菌

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PMID:37391956DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

ミント(Mentha piperita)から分離された水性抽出物のin vitro抗菌活性の評価、病原体、グラム陽性ブドウ球菌黄色ブドウ球菌、グラム陰性の大腸菌を引き起こす2つの食物生まれの感染症に対して。この介入研究は、2021年1月から2021年12月まで、バングラデシュのMymensingh Medical Collegeの微生物学部と協力して、薬理学および治療学科で実施されました。&スープ希釈方法。抽出物は、溶媒水性を使用して調製しました。テスト微生物は、スープ希釈法による標準的な抗生物質ゲンタマイシンに対する活性についてもテストされ、結果は水性抽出物の結果と比較されました。ミント葉(AMLE)の水性抽出物を最初に8つの異なる濃度(25、50、100、200、400、600、800、1000μg/mL)で使用し、必要に応じて選択した濃度で使用して、抗菌性感受性のより正確なマージンを確認しました。抽出物の。AMLEの異なる濃度の中で、200μg/mL以上の濃度は黄色ブドウ球菌に対する阻害効果を示し、400μg/mL以降は大腸菌に対する阻害効果を示しました。黄色ブドウ球菌および大腸菌の最小阻害濃度(MIC)は、それぞれAMLEで200および400μg/mLでした。ゲンタマイシンのマイクは、黄色ブドウ球菌に対して1μg/ml、大腸菌に対して1.5μg/mlでした。ゲンタマイシンのマイクは、試験生物のAMLEのMICSと比較して最も低かった。この研究は、水性ミント抽出物が食物媒介病原体に対する抗菌効果を実証したことを示した。黄色ブドウ球菌および大腸菌に対するミント葉の水性抽出物の明確な抗菌効果があることが明確に観察されています。

ミント(Mentha piperita)から分離された水性抽出物のin vitro抗菌活性の評価、病原体、グラム陽性ブドウ球菌黄色ブドウ球菌、グラム陰性の大腸菌を引き起こす2つの食物生まれの感染症に対して。この介入研究は、2021年1月から2021年12月まで、バングラデシュのMymensingh Medical Collegeの微生物学部と協力して、薬理学および治療学科で実施されました。&スープ希釈方法。抽出物は、溶媒水性を使用して調製しました。テスト微生物は、スープ希釈法による標準的な抗生物質ゲンタマイシンに対する活性についてもテストされ、結果は水性抽出物の結果と比較されました。ミント葉(AMLE)の水性抽出物を最初に8つの異なる濃度(25、50、100、200、400、600、800、1000μg/mL)で使用し、必要に応じて選択した濃度で使用して、抗菌性感受性のより正確なマージンを確認しました。抽出物の。AMLEの異なる濃度の中で、200μg/mL以上の濃度は黄色ブドウ球菌に対する阻害効果を示し、400μg/mL以降は大腸菌に対する阻害効果を示しました。黄色ブドウ球菌および大腸菌の最小阻害濃度(MIC)は、それぞれAMLEで200および400μg/mLでした。ゲンタマイシンのマイクは、黄色ブドウ球菌に対して1μg/ml、大腸菌に対して1.5μg/mlでした。ゲンタマイシンのマイクは、試験生物のAMLEのMICSと比較して最も低かった。この研究は、水性ミント抽出物が食物媒介病原体に対する抗菌効果を実証したことを示した。黄色ブドウ球菌および大腸菌に対するミント葉の水性抽出物の明確な抗菌効果があることが明確に観察されています。

Evaluation of the in vitro antibacterial activity of Aqueous extracts isolated from Mint (Mentha piperita) leaf against two food born infection causing pathogens, gram-positive Staphylococcus aureus and gram-negative Escherichia coli. This interventional study was carried out in the Department of Pharmacology and Therapeutics in collaboration with the Department of Microbiology, Mymensingh Medical College, Bangladesh from January 2021 to December 2021. The antibacterial activity was tested at different concentrations of Aqueous Mint leaf extracts by using disc diffusion & broth dilution method. The extract was prepared by using solvents Aqueous. The test microorganisms were also tested for their activity against a standard antibiotic Gentamicin by broth dilution method and the result was compared with that of Aqueous extracts. Aqueous extract of Mint leaves (AMLE) were used initially in eight different concentrations (25, 50, 100, 200, 400, 600, 800 and 1000μg/ml) and later in selected concentrations as needed to confirm the more precise margin of antimicrobial sensitivity of the extracts. Among different concentrations of the AMLE, 200μg/ml and above concentrations showed inhibitory effect against Staphylococcus aureus and 400μg/ml and above concentrations showed inhibitory effect against Escherichia coli. Minimum inhibitory concentration (MIC) for Staphylococcus aureus and Escherichia coli were 200 and 400μg/ml in AMLE respectively. The MIC of Gentamicin was 1μg/ml against Staphylococcus aureus and 1.5μg/ml against Escherichia coli. The MIC of Gentamicin was the lowest in comparison to MICs of AMLE for the test organisms. This study showed that Aqueous Mint extracts demonstrated antibacterial effects against food borne pathogens. It is clearly observed that there is definite antibacterial effect of the aqueous extract of Mint leaves against Staphylococcus aureus and Escherichia coli.

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