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Pharmacology, biochemistry, and behavior1986Jul01Vol.25issue(1)

ボンベシンとコレシストキニンの末梢注射は、ラットの食事の自己選択に影響します

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

食事の自己選択のパターンは、ボンベシン(BBS)(6、10、14、および16マイクログラム)またはコレシストキニンオクタペプチド(CCK-8)(0.75、1.5、2.25、および3.0マイクログラムのいずれかの末梢注射後の成体雌ラットで調べられました。。動物は18時間奪われ、ペプチドの注射後に3つの等葉物食(タンパク質、炭水化物、および脂肪)を提供しました。各被験者は、被験者内の設計で両方のペプチドの4回のそれぞれを受け取りました。BBSのすべての用量は、注射後30分後の食物摂取量と脂肪摂取量を減少させました。また、この時期には、2つの最高用量が炭水化物摂取を抑制しましたが、タンパク質は影響を受けませんでした。1時間の累積摂取量は、総摂取量が抑制されたままであることを明らかにしました。2つの最高用量は炭水化物の摂取量を抑制し続けましたが、14マイクログラムの用量のみが脂肪摂取を抑制し続けました。さらに、タンパク質はすべての用量によって大幅に抑制されました。CCK-8の3つの最高用量は、注射後30分後に総食物摂取と脂肪摂取量の減少をもたらしました。1時間までに、総摂取量のみが抑制されたままでしたが、最高用量の投与でのみ抑制されました。結果は、BBSとCCKが生理学的満腹信号であり、食物摂取の調節において独自の機能を維持しているという概念をサポートしていると解釈されます。

食事の自己選択のパターンは、ボンベシン(BBS)(6、10、14、および16マイクログラム)またはコレシストキニンオクタペプチド(CCK-8)(0.75、1.5、2.25、および3.0マイクログラムのいずれかの末梢注射後の成体雌ラットで調べられました。。動物は18時間奪われ、ペプチドの注射後に3つの等葉物食(タンパク質、炭水化物、および脂肪)を提供しました。各被験者は、被験者内の設計で両方のペプチドの4回のそれぞれを受け取りました。BBSのすべての用量は、注射後30分後の食物摂取量と脂肪摂取量を減少させました。また、この時期には、2つの最高用量が炭水化物摂取を抑制しましたが、タンパク質は影響を受けませんでした。1時間の累積摂取量は、総摂取量が抑制されたままであることを明らかにしました。2つの最高用量は炭水化物の摂取量を抑制し続けましたが、14マイクログラムの用量のみが脂肪摂取を抑制し続けました。さらに、タンパク質はすべての用量によって大幅に抑制されました。CCK-8の3つの最高用量は、注射後30分後に総食物摂取と脂肪摂取量の減少をもたらしました。1時間までに、総摂取量のみが抑制されたままでしたが、最高用量の投与でのみ抑制されました。結果は、BBSとCCKが生理学的満腹信号であり、食物摂取の調節において独自の機能を維持しているという概念をサポートしていると解釈されます。

Patterns of dietary self-selection were examined in adult female rats following peripheral injections of either bombesin (BBS) (6, 10, 14 and 16 micrograms) or cholecystokinin octapeptide (CCK-8) (0.75, 1.5, 2.25, and 3.0 micrograms). Animals were food deprived for 18 hours and then offered three isocaloric diets (protein, carbohydrate, and fat) following injections of peptides. Each subject received each of 4 doses of both peptides in a within-subjects design. All doses of BBS decreased total food intake and fat intake 30 minutes following injections. Also at this time period the two highest doses suppressed carbohydrate intake, while protein was unaffected. Cumulative intake at one hour revealed that total intake remained suppressed. The two highest doses continued to suppress carbohydrate intake, while only the 14 micrograms dose continued to suppress fat intake. Additionally protein was now significantly suppressed by all doses. The three highest doses of CCK-8 produced a decrease in total food intake and fat intake 30 minutes after injections. By one hour, only total intake remained suppressed but only with administration of the highest dose. Results are interpreted as providing support for the notion that BBS and CCK are physiological satiety signals and that they maintain unique functions in regulating food intake.

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