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Journal of the International Society of Sports Nutrition2023Dec01Vol.20issue(1)

水球アスリートの運動誘発性炎症と酸化ストレスに対するマスリン酸補給の影響:無作為化、二重盲検、クロスオーバー、およびプラセボ対照試験

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

背景:オリーブフルーツは、主にマスリン酸(MA)、生物活性の五環トリテルペノイドが豊富です。以前の研究では、MAが抗炎症および抗酸化効果を示すことが実証されています。しかし、トレーニング中のMA摂取がアスリートの知覚疲労と筋肉痛を阻害するかどうかは不明です。この研究では、運動訓練中のMA補給の影響を知覚疲労と筋肉痛に対するMA補給の影響を分析しました。 方法:このランダム化された二重盲検クロスオーバー、プラセボ対照試験には、12人の若い健康な男性水球アスリートが含まれていました。7日間の毎日のトレーニングの後、彼らは60 mg/日のMAを含むオリーブフルーツ抽出物またはプラセボを摂取しました。視覚的アナログスケールと炎症性および酸化ストレス関連のタンパク質を使用して、介入中に知覚疲労と筋肉痛を測定しました。 結果:知覚疲労と筋肉の痛み、およびトレーニング期間中の曲線下の領域は、プラセボの補給よりもMA補給後のMAの主効果(P <0.05)でした(P <0.05)。トレーニング中のMAの補給は、水球アスリートの炎症因子を減少させることにより、知覚疲労と筋肉痛を低下させました。さらに、MAの詳細なメカニズムを調べ、参加者の血清を10%濃度で培地に追加して、炎症および酸化ストレス関連の細胞内シグナルを決定しました。介入の前後にMAコンディショニングされた血清で培養された骨格筋細胞(C2C12)は、炎症と酸化ストレス関連タンパク質の発現も抑制しました。 結論:これらの発見は、MA摂取が知覚疲労と筋肉の痛みを軽減するだけでなく、血液および骨格筋の炎症と酸化ストレスを減らすことを示唆しています。

背景:オリーブフルーツは、主にマスリン酸(MA)、生物活性の五環トリテルペノイドが豊富です。以前の研究では、MAが抗炎症および抗酸化効果を示すことが実証されています。しかし、トレーニング中のMA摂取がアスリートの知覚疲労と筋肉痛を阻害するかどうかは不明です。この研究では、運動訓練中のMA補給の影響を知覚疲労と筋肉痛に対するMA補給の影響を分析しました。 方法:このランダム化された二重盲検クロスオーバー、プラセボ対照試験には、12人の若い健康な男性水球アスリートが含まれていました。7日間の毎日のトレーニングの後、彼らは60 mg/日のMAを含むオリーブフルーツ抽出物またはプラセボを摂取しました。視覚的アナログスケールと炎症性および酸化ストレス関連のタンパク質を使用して、介入中に知覚疲労と筋肉痛を測定しました。 結果:知覚疲労と筋肉の痛み、およびトレーニング期間中の曲線下の領域は、プラセボの補給よりもMA補給後のMAの主効果(P <0.05)でした(P <0.05)。トレーニング中のMAの補給は、水球アスリートの炎症因子を減少させることにより、知覚疲労と筋肉痛を低下させました。さらに、MAの詳細なメカニズムを調べ、参加者の血清を10%濃度で培地に追加して、炎症および酸化ストレス関連の細胞内シグナルを決定しました。介入の前後にMAコンディショニングされた血清で培養された骨格筋細胞(C2C12)は、炎症と酸化ストレス関連タンパク質の発現も抑制しました。 結論:これらの発見は、MA摂取が知覚疲労と筋肉の痛みを軽減するだけでなく、血液および骨格筋の炎症と酸化ストレスを減らすことを示唆しています。

BACKGROUND: Olive fruit is rich in bioactive pentacyclic triterpenoids, primarily maslinic acid (MA). Previous studies have demonstrated that MA exhibits anti-inflammatory and anti-oxidative effects; however, it is unclear whether MA intake during training inhibits perceptual fatigue and muscle soreness in athletes. This study analyzed the effects of MA supplementation during athletic training on perceptual fatigue and muscle soreness. METHODS: This randomized, double-blind, cross-over, and placebo-controlled trial involved 12 young, healthy male water polo athletes. After daily training for seven days, they ingested either olive fruit extract, containing 60 mg/day MA, or a placebo. We measured perceptual fatigue and muscle soreness during the intervention using a visual analog scale and inflammatory and oxidative stress-related proteins. RESULTS: Perceptual fatigue and muscle soreness and the area under the curve during the training period were significantly lower (main effect of MA; P < 0.05) following MA supplementation than those for the placebo. MA supplementation during training lowered perceptual fatigue and muscle soreness by decreasing inflammatory factors in water polo athletes. Additionally, we examined the detailed mechanism of MA, added the participant's serum to the culture medium at a 10% concentration to determine inflammation- and oxidative stress-related intracellular signals. Skeletal muscle cells (C2C12) cultured with MA-conditioned serum before and after intervention also suppressed expression of inflammation and oxidative stress-related proteins. CONCLUSION: These findings suggest that MA intake not only reduces perceptual fatigue and muscle soreness but also decreases inflammation and oxidative stress in the blood and skeletal muscle.

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