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Veterinary sciences2023Jul11Vol.10issue(7)

羊やヤギの牛乳の体細胞数に影響を与える摂食と栄養要因

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

この定量的レビューの目的は、羊やヤギの牛乳のSCCを減らすために、いくつかのミネラル、ビタミン、海洋オイル、野菜エッセンシャルオイルサプリメント、およびいくつかの農業食品副産物を使用した給餌戦略の影響を強調することです。結果によると、特定の用量での特定の食事因子のみが、乳製品とヤギの牛乳のSCCを減らすことができました。食事中のSEとビタミンEの組み合わせは、ヤギよりも羊の方が効果的でしたが、農業産業副産物などの食品マトリックスにも存在するポリフェノールを含めると、より良い結果が得られました。一部のエッセンシャルオイルは、SCCを調節するために便利に使用できますが、風味のない問題を引き起こす可能性があります。この研究は、SCCが複雑であり、牛乳中のSCの主な供給源である哺乳類内炎症が臨床的徴候のない無症状の形で現れるため、単一の実験因子を使用して決定できないことを示しています。しかし、放牧動物のような最も困難な症例や抗炎症物質の使用など、最も困難な症例や副産物を介してミネラルとビタミンの補給への注意は、動物の栄養状態を改善し、SCCを減らすことができます。牛乳処理セクターにも否定できない利点を提供します。

この定量的レビューの目的は、羊やヤギの牛乳のSCCを減らすために、いくつかのミネラル、ビタミン、海洋オイル、野菜エッセンシャルオイルサプリメント、およびいくつかの農業食品副産物を使用した給餌戦略の影響を強調することです。結果によると、特定の用量での特定の食事因子のみが、乳製品とヤギの牛乳のSCCを減らすことができました。食事中のSEとビタミンEの組み合わせは、ヤギよりも羊の方が効果的でしたが、農業産業副産物などの食品マトリックスにも存在するポリフェノールを含めると、より良い結果が得られました。一部のエッセンシャルオイルは、SCCを調節するために便利に使用できますが、風味のない問題を引き起こす可能性があります。この研究は、SCCが複雑であり、牛乳中のSCの主な供給源である哺乳類内炎症が臨床的徴候のない無症状の形で現れるため、単一の実験因子を使用して決定できないことを示しています。しかし、放牧動物のような最も困難な症例や抗炎症物質の使用など、最も困難な症例や副産物を介してミネラルとビタミンの補給への注意は、動物の栄養状態を改善し、SCCを減らすことができます。牛乳処理セクターにも否定できない利点を提供します。

The purpose of this quantitative review is to highlight the effects of feeding strategies using some mineral, vitamin, marine oil, and vegetable essential oil supplements and some agri-food by-products to reduce SCCs in the milk of sheep and goats. According to the results, only specific dietary factors at specific doses could reduce SCCs in the milk of dairy sheep and goats. The combination of Se and vitamin E in the diet was more effective in sheep than in goats, while the inclusion of polyphenols, which are also present in food matrices such as agro-industrial by-products, led to better results. Some essential oils can be conveniently used to modulate SCCs, although they can precipitate an off-flavoring problem. This work shows that SCCs are complex and cannot be determined using a single experimental factor, as intramammary inflammation, which is the main source of SC in milk, can manifest in a subclinical form without clinical signs. However, attention to mineral and vitamin supplementation, even in the most difficult cases, such as those of grazing animals, and the use of anti-inflammatory substances directly or through by-products, can improve the nutritional condition of animals and reduce their SCCs, offering undeniable benefits for the milk-processing sector as well.

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