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Journal of clinical medicine2023Aug12Vol.12issue(16)

オイルプリングとポリフェノール: 「イトリ エクストラバージン オリーブオイル」による歯肉炎患者の治療

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的: 研究の目的は、歯肉炎の治療におけるエキストラバージン オリーブ (EVO) オイルとフルーティー オイルの有効性を評価することでした。 材料と方法: 歯垢細菌によって誘発された歯肉炎を患っている 18 歳以上の患者 75 人のサンプルを 3 つのグループに分けました。研究グループ A はエクストラバージン オリーブオイルを使用しました。研究グループ B、フルーティーなオイルを使用。2 つの研究グループでは、EVO オイルが歯肉炎症患者にうがい薬として投与されました。このプロトコールには、15 日間隔で 3 回のリコールを伴う 30 日間の毎日の製品の適用が含まれていました。プラーク指数(PI)や出血指数(BI)などのプラーク形成と歯肉炎の臨床パラメータがリコールごとに評価され、特定の歯周チャートでスコア付けされました。対照群は、通常の毎日の口腔衛生手順に加えてうがい薬治療を受けず、研究群と同じ臨床パラメータが評価されました。データは、Windows 用 SPSS 27.0 ソフトウェア (SPSS Inc.、米国イリノイ州シカゴ) を使用して評価されました。次に、有意水準として p < 0.05 を設定して、スチューデントの t 検定を使用して、グループの治療前および治療後の値を比較しました。 結果: 3 つのグループを比較すると、エクストラバージン オリーブオイルが歯肉炎症の治療にアジュバントとして作用し、PI と BI を改善することがわかりました。グループ A では、30 日後に平均プラーク指数が 48% 減少し、出血指数が 64% 減少しました。グループ B では、30 日後に平均プラーク指数が 35% 減少し、出血指数が 43% 減少しました。 結論: 収集されたデータは、細菌性プラークと歯肉炎の形成が大幅に改善されたことを示しました。このような治療の正確なメカニズムはまだ解明されていません。この結果、この天然産物の成分の抗菌効果と抗炎症効果を検証し実証するには、使用したものとは異なる患者サンプルを用いたさらなる研究と他の製品との比較に取り組む必要があります。

目的: 研究の目的は、歯肉炎の治療におけるエキストラバージン オリーブ (EVO) オイルとフルーティー オイルの有効性を評価することでした。 材料と方法: 歯垢細菌によって誘発された歯肉炎を患っている 18 歳以上の患者 75 人のサンプルを 3 つのグループに分けました。研究グループ A はエクストラバージン オリーブオイルを使用しました。研究グループ B、フルーティーなオイルを使用。2 つの研究グループでは、EVO オイルが歯肉炎症患者にうがい薬として投与されました。このプロトコールには、15 日間隔で 3 回のリコールを伴う 30 日間の毎日の製品の適用が含まれていました。プラーク指数(PI)や出血指数(BI)などのプラーク形成と歯肉炎の臨床パラメータがリコールごとに評価され、特定の歯周チャートでスコア付けされました。対照群は、通常の毎日の口腔衛生手順に加えてうがい薬治療を受けず、研究群と同じ臨床パラメータが評価されました。データは、Windows 用 SPSS 27.0 ソフトウェア (SPSS Inc.、米国イリノイ州シカゴ) を使用して評価されました。次に、有意水準として p < 0.05 を設定して、スチューデントの t 検定を使用して、グループの治療前および治療後の値を比較しました。 結果: 3 つのグループを比較すると、エクストラバージン オリーブオイルが歯肉炎症の治療にアジュバントとして作用し、PI と BI を改善することがわかりました。グループ A では、30 日後に平均プラーク指数が 48% 減少し、出血指数が 64% 減少しました。グループ B では、30 日後に平均プラーク指数が 35% 減少し、出血指数が 43% 減少しました。 結論: 収集されたデータは、細菌性プラークと歯肉炎の形成が大幅に改善されたことを示しました。このような治療の正確なメカニズムはまだ解明されていません。この結果、この天然産物の成分の抗菌効果と抗炎症効果を検証し実証するには、使用したものとは異なる患者サンプルを用いたさらなる研究と他の製品との比較に取り組む必要があります。

OBJECTIVES: The aim of the study was to evaluate the effectiveness of extra virgin olive (EVO) oil and fruity oil for the treatment of gingivitis. MATERIALS AND METHODS: A sample of 75 patients over 18 years of age with gingivitis induced by plaque bacteria was divided into three groups: study group A, with extra virgin olive oil; study group B, with fruity oil; and control group C. In the two study groups, EVO oil was administered as a mouthwash to patients with gingival inflammation. The protocol included a daily application of the product for 30 days, with three recalls 15 days apart. Clinical parameters of plaque formation and gingivitis, including plaque index (PI) and bleeding index (BI), were assessed at each recall and scored on a specific periodontal chart. The control group received no mouthwash treatment in addition to normal daily oral hygiene procedures, and the same clinical parameters as the study group were evaluated. Data were evaluated using SPSS 27.0 software for Windows (SPSS Inc., Chicago, IL, USA). Then, the pre- and post-treatment values of the groups were compared using Student's t-test, setting p < 0.05 as the significance level. RESULTS: Comparison of the three groups showed that extra-virgin olive oil was an adjuvant in the treatment of gingival inflammation, improving PI and BI. In group A, the mean plaque index showed a 48% reduction, and the bleeding index showed a 64% reduction after 30 days. In group B, the mean plaque index showed a 35% reduction and a bleeding index reduction of 43% after 30 days. CONCLUSIONS: The collected data showed significant improvements in the formation of bacterial plaque and gingivitis. The exact mechanism of such treatment is still to be elucidated. As a result of this, further studies with a different sample of patients than those used and a comparison with other products need to be addressed to verify and demonstrate the antibacterial and anti-inflammatory effects of the components of this natural product.

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