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Nutrients2023Aug11Vol.15issue(16)

ビタミンDとピロリ菌の蔓延および根絶との関連性: 包括的なレビュー

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

ビタミン D 欠乏とピロリ菌感染陽性率の上昇との関係を示すこれまでのデータを考慮して、このレビューはビタミン D 欠乏および/またはビタミン D 不足がピロリ菌感染の有病率と除菌の成功に及ぼす影響を評価することを目的としています。3 つの主要なデータベースで、ビタミン D ステータスとヘリコバクター ピロリ感染との関係を分析した論文が検索されました。論文選択プロセスの後、文献検索により合計 37 件のレポートが検索されました。ピロリ菌陽性被験者ではビタミン D 欠乏症および/またはビタミン D 欠乏症の有病率が高いことから、ビタミン D 欠乏症がヘリコバクター ピロリ感染の潜在的な危険因子として浮上しました。さらに、同じタイプの微量栄養素欠乏はピロリ菌除菌の失敗に直接関係しています。ビタミンDの状態と胃がんのリスクの間には逆直線関係が存在しますが、この相関関係におけるヘリコバクター・ピロリのさらなる関与については依然として疑問が残っています。ピロリ菌の古典的な治療計画の成功を促進する経口サプリメントの潜在的な利点については、今後の研究が依然として必要です。将来的には、より広い地理的領域からの人口ベースの研究が、この主題をより深く扱うために保証されます。

ビタミン D 欠乏とピロリ菌感染陽性率の上昇との関係を示すこれまでのデータを考慮して、このレビューはビタミン D 欠乏および/またはビタミン D 不足がピロリ菌感染の有病率と除菌の成功に及ぼす影響を評価することを目的としています。3 つの主要なデータベースで、ビタミン D ステータスとヘリコバクター ピロリ感染との関係を分析した論文が検索されました。論文選択プロセスの後、文献検索により合計 37 件のレポートが検索されました。ピロリ菌陽性被験者ではビタミン D 欠乏症および/またはビタミン D 欠乏症の有病率が高いことから、ビタミン D 欠乏症がヘリコバクター ピロリ感染の潜在的な危険因子として浮上しました。さらに、同じタイプの微量栄養素欠乏はピロリ菌除菌の失敗に直接関係しています。ビタミンDの状態と胃がんのリスクの間には逆直線関係が存在しますが、この相関関係におけるヘリコバクター・ピロリのさらなる関与については依然として疑問が残っています。ピロリ菌の古典的な治療計画の成功を促進する経口サプリメントの潜在的な利点については、今後の研究が依然として必要です。将来的には、より広い地理的領域からの人口ベースの研究が、この主題をより深く扱うために保証されます。

Taking into account previous data that sustain a relationship between vitamin D deficiency and higher H. pylori infection positivity rates, this review aims to assess the influence of vitamin D deficiency and/or insufficiency upon the prevalence of H. pylori infection and its eradication success. Three major databases were searched for articles that analyzed a relationship between vitamin D status and H. pylori infection. The literature search retrieved a total of 37 reports, after the article selection process. Hypovitaminosis D emerged as a potential risk factor for H. pylori infection, given the higher prevalence of vitamin D deficiency and/or insufficiency among H. pylori-positive subjects. Furthermore, the same type of micronutrient deficiency has been directly linked to H. pylori eradication failure. An inverse linear relationship between vitamin D status and gastric cancer risk exists, but the additional involvement of H. pylori in this correlation is still in question. The potential benefit of oral supplements in enhancing the success of classical therapeutic regimens of H. pylori still requires future research. Future population-based studies from larger geographical areas are warranted to address this subject in more depth.

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