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Scientific reports2023Nov20Vol.13issue(1)

ケルセチングルクロニドによるALDH2の阻害は、赤ワインの頭痛を説明するための新しい仮説を示唆しています

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

赤ワインの消費は、苦しむことなく他のアルコール飲料を飲むことができる一部の被験者の頭痛を引き起こします。この効果の原因は、多くの成分に起因しており、多くの場合、赤ワインの高レベルのフェノリックですが、メカニズムはとらえどころのないものです。一部のアルコール消費者はフラッシングと頭痛を経験します。これは、アセトアルデヒドを代謝する酵素である機能不全のALDH2バリアントに起因し、蓄積します。赤ワインには、白ワインや他のアルコール飲料よりもはるかに高いレベルのケルセチンとそのグリコシドが含まれています。典型的な循環ケルセチン代謝物であるケルセチン-3-グルクロニドが、9.6 µmのIC50でALDH2を阻害することを示しています。赤ワインの消費は、循環の同等のレベルをもたらすと報告されています。したがって、赤ワイン中のさまざまな形態のケルセチンに由来するケルセチン-3-グルコロニドは、ALDH2を阻害し、アセトアルデヒドレベルの上昇をもたらし、その後の感受性被験者における頭痛の出現をもたらすことを提案します。この仮説をテストするには、人間の被験者テストが必要です。

赤ワインの消費は、苦しむことなく他のアルコール飲料を飲むことができる一部の被験者の頭痛を引き起こします。この効果の原因は、多くの成分に起因しており、多くの場合、赤ワインの高レベルのフェノリックですが、メカニズムはとらえどころのないものです。一部のアルコール消費者はフラッシングと頭痛を経験します。これは、アセトアルデヒドを代謝する酵素である機能不全のALDH2バリアントに起因し、蓄積します。赤ワインには、白ワインや他のアルコール飲料よりもはるかに高いレベルのケルセチンとそのグリコシドが含まれています。典型的な循環ケルセチン代謝物であるケルセチン-3-グルクロニドが、9.6 µmのIC50でALDH2を阻害することを示しています。赤ワインの消費は、循環の同等のレベルをもたらすと報告されています。したがって、赤ワイン中のさまざまな形態のケルセチンに由来するケルセチン-3-グルコロニドは、ALDH2を阻害し、アセトアルデヒドレベルの上昇をもたらし、その後の感受性被験者における頭痛の出現をもたらすことを提案します。この仮説をテストするには、人間の被験者テストが必要です。

The consumption of red wine induces headaches in some subjects who can drink other alcoholic beverages without suffering. The cause for this effect has been attributed to a number of components, often the high level of phenolics in red wine, but a mechanism has been elusive. Some alcohol consumers exhibit flushing and experience headaches, and this is attributed to a dysfunctional ALDH2 variant, the enzyme that metabolizes acetaldehyde, allowing it to accumulate. Red wine contains much higher levels of quercetin and its glycosides than white wine or other alcoholic beverages. We show that quercetin-3-glucuronide, a typical circulating quercetin metabolite, inhibits ALDH2 with an IC50 of 9.6 µM. Consumption of red wine has been reported to result in comparable levels in circulation. Thus, we propose that quercetin-3-glucoronide, derived from the various forms of quercetin in red wines inhibits ALDH2, resulting in elevated acetaldehyde levels, and the subsequent appearance of headaches in susceptible subjects. Human-subject testing is needed to test this hypothesis.

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