Loading...
Diabetes2023Nov22Vol.issue()

血漿分岐ショートチェーン脂肪酸の増加とグルコース恒常性の改善:マイクロビオームとインスリン縦評価研究(マイル)

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

短鎖脂肪酸(SCFA)は、グルコース恒常性と糖尿病のリスクにおける潜在的な有益な役割について広く研究されています。しかし、この研究のほとんどは、酪酸、アセテート、プロピオン酸塩に焦点を合わせています。分岐した短鎖脂肪酸(BSCFA)、イソブチレート、イソバリレート、メチルブチレートの代謝に対する影響はほとんど不明です。219人の非ヒスパニック系白人と126人のアフリカ系アメリカ人のコホートで、BSCFAとの関連性と糖尿病(前糖尿病および糖尿病)および経口グルコース耐性テストベースのグルコースおよびインスリン恒常性、および人口統計学的、人口動物類、ライフスタイルの関連性の関連性を調べました。、脂質特性、およびその他のSCFA。BSCFAのバイモーダル分布が観察され、25人が高レベル(HBSCFAグループ)と320人の個人が低いレベル(L-BSCFAグループ)を持っています。枯草血症の有病率は、L-BSCFAグループと比較してH-BSCFAグループで低かった(16%対49%、P = 0.0014)。この関連は、年齢、性別、人種、BMI、および他のSCFAのレベルの調整後も重要でした。枯草血症の低い割合と一致して、断食および食後のグルコースは低く、H-BSCFAグループでは気質指数が高かった。H-BSCFA対L-BSCFAの追加の所見には、インスリンレベル、インスリン感受性、インスリン分泌、または食事や身体活動を含む他の変数の違いのない、断食および食後のクペプチドレベルの低下とインスリンクリアランスの低下が含まれていました。より高いBSCFAレベルを消化血糖のより低いオッズに関連付け、グルコース恒常性を改善する最初の人間の研究の1つとして、この研究は、糖尿病の予防または治療の新しい標的としてBSCFAをさらに調査するための段階を設定します。

短鎖脂肪酸(SCFA)は、グルコース恒常性と糖尿病のリスクにおける潜在的な有益な役割について広く研究されています。しかし、この研究のほとんどは、酪酸、アセテート、プロピオン酸塩に焦点を合わせています。分岐した短鎖脂肪酸(BSCFA)、イソブチレート、イソバリレート、メチルブチレートの代謝に対する影響はほとんど不明です。219人の非ヒスパニック系白人と126人のアフリカ系アメリカ人のコホートで、BSCFAとの関連性と糖尿病(前糖尿病および糖尿病)および経口グルコース耐性テストベースのグルコースおよびインスリン恒常性、および人口統計学的、人口動物類、ライフスタイルの関連性の関連性を調べました。、脂質特性、およびその他のSCFA。BSCFAのバイモーダル分布が観察され、25人が高レベル(HBSCFAグループ)と320人の個人が低いレベル(L-BSCFAグループ)を持っています。枯草血症の有病率は、L-BSCFAグループと比較してH-BSCFAグループで低かった(16%対49%、P = 0.0014)。この関連は、年齢、性別、人種、BMI、および他のSCFAのレベルの調整後も重要でした。枯草血症の低い割合と一致して、断食および食後のグルコースは低く、H-BSCFAグループでは気質指数が高かった。H-BSCFA対L-BSCFAの追加の所見には、インスリンレベル、インスリン感受性、インスリン分泌、または食事や身体活動を含む他の変数の違いのない、断食および食後のクペプチドレベルの低下とインスリンクリアランスの低下が含まれていました。より高いBSCFAレベルを消化血糖のより低いオッズに関連付け、グルコース恒常性を改善する最初の人間の研究の1つとして、この研究は、糖尿病の予防または治療の新しい標的としてBSCFAをさらに調査するための段階を設定します。

Short chain fatty acids (SCFA) have been extensively studied for potential beneficial roles in glucose homeostasis and risk of diabetes; however, most of this research has focused on butyrate, acetate, and propionate. The effect on metabolism of branched short chain fatty acids (BSCFA), isobutyrate, isovalerate, and methylbutyrate, is largely unknown. In a cohort of 219 non-Hispanic Whites and 126 African Americans, we examined the association of BSCFA with dysglycemia (prediabetes and diabetes) and oral glucose tolerance test-based measures of glucose and insulin homeostasis, as well as with demographic, anthropometric, lifestyle, lipid traits, and other SCFA. We observed a bimodal distribution of BSCFA, with 25 individuals having high levels (HBSCFA group) and 320 individuals having lower levels (L-BSCFA group). The prevalence of dysglycemia was lower in the H-BSCFA group compared to the L-BSCFA group (16% versus 49%, P=0.0014). This association remained significant after adjustment for age, sex, race, BMI, and levels of other SCFA. Consistent with the lower rate of dysglycemia, fasting and postprandial glucose were lower and disposition index was higher in the H-BSCFA group. Additional findings in H-BSCFA versus L-BSCFA included lower fasting and postprandial Cpeptide levels and lower insulin clearance without differences in insulin levels, insulin sensitivity, insulin secretion, or other variables examined, including diet and physical activity. As one of the first human studies associating higher BSCFA levels with lower odds of dysglycemia and improved glucose homeostasis, this study sets the stage for further investigation of BSCFA as a novel target for prevention or treatment of diabetes.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google