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Journal of the science of food and agriculture2023Dec19Vol.issue()

イチジクの生物活性化合物組成と細胞抗酸化活性(Ficus caricaL)

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

背景:イチジク(フィカスカリカL.)フルーツは、機能的な食物として世界中で消費されます。健康上の利点に関連している植物化学物質が含まれています。ただし、特徴的な化学物質は不明のままです。この作業では、最適化された条件下で超音波アシスト抽出により、植物化学物質をFifusから調製しました。イチジクの果実と葉の化学組成は、超高性能液体クロマトグラフィータンデム質量分析(UPLC-MS/MS)によって特徴付けられました。 結果:58個のフラボノイド、29個のクマリン、19個の酸、15個のテルペノイド、11個のアルカロイド、および25個のその他の化合物を含む157個の化合物が同定されました。代表的な化学物質の質量スペクトル(MS)断片化経路が解明されました。フラボノイドグリコシドとプレニル化フラボノイドは、主にイチジクの果実に存在していましたが、クマリンは葉に豊富でした。イチジクの果実と葉の抽出物の両方が、良好な細胞抗酸化活性を示しました。 結論:FIGの完全な植物化学的プロファイルは、UPLC-MS/MSによって明らかにされました。プレニル化フラボノイドとプレニル化クマリンが特徴的な植物化学物質でした。これらのデータは、機能的な食品におけるイチジクの果実を広範囲に利用するための有用な情報を提供しました。©2023化学産業協会。

背景:イチジク(フィカスカリカL.)フルーツは、機能的な食物として世界中で消費されます。健康上の利点に関連している植物化学物質が含まれています。ただし、特徴的な化学物質は不明のままです。この作業では、最適化された条件下で超音波アシスト抽出により、植物化学物質をFifusから調製しました。イチジクの果実と葉の化学組成は、超高性能液体クロマトグラフィータンデム質量分析(UPLC-MS/MS)によって特徴付けられました。 結果:58個のフラボノイド、29個のクマリン、19個の酸、15個のテルペノイド、11個のアルカロイド、および25個のその他の化合物を含む157個の化合物が同定されました。代表的な化学物質の質量スペクトル(MS)断片化経路が解明されました。フラボノイドグリコシドとプレニル化フラボノイドは、主にイチジクの果実に存在していましたが、クマリンは葉に豊富でした。イチジクの果実と葉の抽出物の両方が、良好な細胞抗酸化活性を示しました。 結論:FIGの完全な植物化学的プロファイルは、UPLC-MS/MSによって明らかにされました。プレニル化フラボノイドとプレニル化クマリンが特徴的な植物化学物質でした。これらのデータは、機能的な食品におけるイチジクの果実を広範囲に利用するための有用な情報を提供しました。©2023化学産業協会。

BACKGROUND: Fig (Ficus carica L.) fruit is consumed worldwide as a functional food. It contains phytochemicals that have been related to health benefits. However, the characteristic chemicals remain unclear. In this work, phytochemicals were prepared from figus by ultrasound-assisted extraction under optimized conditions. The chemical composition of fig fruit and leaves was characterized by ultra-high performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry (UPLC-MS/MS). RESULTS: One hundred and fifty-seven compounds were identified, including 58 flavonoids, 29 coumarins, 19 acids, 15 terpenoids, 11 alkaloids, and 25 other compounds. The mass spectrum (MS) fragmentation pathways of representative chemicals were elucidated. Flavonoid glycosides and prenylated flavonoids were mainly present in fig fruit, whereas coumarins were abundant in leaves. Both fig fruit and leaf extracts showed good cellular antioxidant activity. CONCLUSION: The full phytochemical profile of fig was revealed by UPLC-MS/MS. Prenylated flavonoids and prenylated coumarins were the characteristic phytochemicals. These data provided useful information for the extensive utilization of fig fruit in functional food. © 2023 Society of Chemical Industry.

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