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Foods (Basel, Switzerland)2023Dec02Vol.12issue(23)

ORAC(酸素ラジカル吸光度)アッセイによって決定された遊離およびペプチドトリプトファン残基の抗酸化能は、ラジカルラジカル反応と酸化生成物によって調節されます

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

ORAC(酸素ラジカル吸光度)アッセイは、生物活性ペプチドの抗酸化能力を決定するために一般的に使用されます。単一のTRPを含むペプチドのこのインデックスの意味についての洞察を得るために、AAPH(2,2'-azo-bisによって生成されたラジカルによって誘導されるこの残基とフルオレセイン(FLH、ORAC法のプローブ)の消費を研究しました。(2-アミジノプロパン)ジヒドロ塩酸塩)熱分解。ORAC値は、N-H結合(TRPのインドールリング)の結合解離エネルギー(BDE)の動態と計算計算から合理化されました。遊離TRP、DIおよびトリペプチド、および3つの大きなペプチドが研究されました。70 nm FLH、1〜5μMの遊離TRPまたはペプチド、および10 mM AAPHを含む溶液を、リン酸緩衝液で37°Cでインキュベートしました。運動学的研究により、FLHはTRP消費に最小限に及ぼすことが示されました。しかし、擬似麻痺時代を特徴とするFLHの明確な保護は、ラジカルラジカルな反応とFLHの修復を反映して証明されました。ペプチドは同様のORAC値(〜1.9-2.8トロロックスの等価物)を示し、BDEは91.9から103.5 kcalの間で変化しました。TRPの総消費後に観察されたFLHの保護に追加されたこれらの結果は、ペプチドの化学構造のアッセイの識別の欠如とインデックスへの酸化生成物の寄与を示しています。

ORAC(酸素ラジカル吸光度)アッセイは、生物活性ペプチドの抗酸化能力を決定するために一般的に使用されます。単一のTRPを含むペプチドのこのインデックスの意味についての洞察を得るために、AAPH(2,2'-azo-bisによって生成されたラジカルによって誘導されるこの残基とフルオレセイン(FLH、ORAC法のプローブ)の消費を研究しました。(2-アミジノプロパン)ジヒドロ塩酸塩)熱分解。ORAC値は、N-H結合(TRPのインドールリング)の結合解離エネルギー(BDE)の動態と計算計算から合理化されました。遊離TRP、DIおよびトリペプチド、および3つの大きなペプチドが研究されました。70 nm FLH、1〜5μMの遊離TRPまたはペプチド、および10 mM AAPHを含む溶液を、リン酸緩衝液で37°Cでインキュベートしました。運動学的研究により、FLHはTRP消費に最小限に及ぼすことが示されました。しかし、擬似麻痺時代を特徴とするFLHの明確な保護は、ラジカルラジカルな反応とFLHの修復を反映して証明されました。ペプチドは同様のORAC値(〜1.9-2.8トロロックスの等価物)を示し、BDEは91.9から103.5 kcalの間で変化しました。TRPの総消費後に観察されたFLHの保護に追加されたこれらの結果は、ペプチドの化学構造のアッセイの識別の欠如とインデックスへの酸化生成物の寄与を示しています。

The ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) assay is commonly employed for determining the antioxidant capacity of bioactive peptides. To gain insights into the meaning of this index for peptides containing a single Trp, we studied the consumption of this residue and fluorescein (FLH, the probe of ORAC method), induced by radicals generated by AAPH (2,2'-Azo-bis(2-amidinopropane) dihydrochloride) thermolysis. ORAC values were rationalized from kinetics and computational calculations of bond dissociation energies (BDE) of the N-H bond (indole ring of Trp). Free Trp, di- and tri- peptides, and three larger peptides were studied. Solutions containing 70 nM FLH, 1-5 μM free Trp or peptides, and 10 mM AAPH were incubated at 37 °C in phosphate buffer. Kinetic studies showed that FLH minimally affected Trp consumption. However, a clear protection of FLH, characterized by pseudo-lag times, was evidenced, reflecting radical-radical reactions and FLH repairing. Peptides showed similar ORAC values (~1.9-2.8 Trolox equivalents), while BDE varied between 91.9 and 103.5 kcal. These results, added to the protection of FLH observed after total consumption of Trp, indicate a lack of discrimination of the assay for the chemical structure of peptides and the contribution of oxidation products to the index.

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