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競走馬では、高濃度の食事を摂取すると、後腸で異常な発酵を引き起こす可能性があります。この給餌管理体制は、馬の栄養生理学には適していません。しかし、後腸の環境に関する研究は日本の草案でまだ報告されていないため、これらの馬で摂食管理を調査する必要があります。したがって、この研究の目的は、日本のドラフト馬の後腸の発酵に対する高濃度の食事の効果を調査することでした。糞便は、異なる摂食設計(濃縮飼料の65%の重量比、濃縮液、MCの50%の体重比)、および糞便代謝特性を持つ2つの馬小屋で管理された20人の馬のドラフト馬から収集され、マイクロビオームを分析しました。HCグループでは、乳酸濃度が高くなり、糞便濃度が高くなり、糞便濃度が低くなりました(それぞれP = 0.0011、P = 0.0192)。糞便ミクロビオーム分析により、HCグループの微生物の多様性の減少(P = 0.0360)およびStreptococcus lutetiensis/equinus/Infantarius(P = 0.0011)の相対存在量の増加が明らかになりました。一方、MC群の線維過剰菌は、Clostridium SacchalolyticumおよびRuminococcus albusと類似していた。この研究は、濃縮物の過剰摂取が日本の草原の後腸に異常な発酵を誘発することを明らかにしました。これは、飼料の化学組成だけでなく、微生物のダイナミクスも必要であることに基づいた摂食設計の確立が必要であることを示唆しています。
競走馬では、高濃度の食事を摂取すると、後腸で異常な発酵を引き起こす可能性があります。この給餌管理体制は、馬の栄養生理学には適していません。しかし、後腸の環境に関する研究は日本の草案でまだ報告されていないため、これらの馬で摂食管理を調査する必要があります。したがって、この研究の目的は、日本のドラフト馬の後腸の発酵に対する高濃度の食事の効果を調査することでした。糞便は、異なる摂食設計(濃縮飼料の65%の重量比、濃縮液、MCの50%の体重比)、および糞便代謝特性を持つ2つの馬小屋で管理された20人の馬のドラフト馬から収集され、マイクロビオームを分析しました。HCグループでは、乳酸濃度が高くなり、糞便濃度が高くなり、糞便濃度が低くなりました(それぞれP = 0.0011、P = 0.0192)。糞便ミクロビオーム分析により、HCグループの微生物の多様性の減少(P = 0.0360)およびStreptococcus lutetiensis/equinus/Infantarius(P = 0.0011)の相対存在量の増加が明らかになりました。一方、MC群の線維過剰菌は、Clostridium SacchalolyticumおよびRuminococcus albusと類似していた。この研究は、濃縮物の過剰摂取が日本の草原の後腸に異常な発酵を誘発することを明らかにしました。これは、飼料の化学組成だけでなく、微生物のダイナミクスも必要であることに基づいた摂食設計の確立が必要であることを示唆しています。
In racehorses, feeding a high-concentrate diet could cause abnormal fermentation in the hindgut. This feeding management regime is not suitable for the nutritional physiology of horses. However, studies on the hindgut environment have yet to be reported in Japanese draft horses, so feeding management needs to be investigated in these horses. Therefore, the objective of this study was to investigate the effects of a high-concentrate diet on hindgut fermentation in Japanese draft horses. Feces were collected from 20 male Japanese draft horses managed by two stables with different feeding designs (65% weight ratio of concentrate feed, HC; 50% weight ratio of concentrate, MC), and fecal metabolic characteristics and the microbiome were analyzed. Higher lactate concentrations and lower fecal pH levels were observed in the HC group (P=0.0011, P=0.0192, respectively). Fecal microbiome analysis revealed a decrease in microbial diversity (P=0.0360) and an increase in the relative abundance of Streptococcus lutetiensis/equinus/infantarius (P=0.0011) in the HC group. On the other hand, fibrolytic bacteria in the MC group had similarities with Clostridium sacchalolyticum and Ruminococcus albus. This study revealed that overfeeding of concentrates induced abnormal fermentation in the hindgut of Japanese draft horses. This suggests that the establishment of a feeding design based on not only the chemical compositions of feeds but also microbial dynamics is needed.
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