著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
背景:細胞外小胞(EV)は、心血管疾患(CVD)の発症に役割を果たすように提案されており、CVDの新興マーカーと見なされます。n-3ポリンザー飽和脂肪酸(PUFA)は、油性魚や魚油に豊富であり、CVDリスクを低下させると報告されていますが、これまでにEVの生成と機能に対するN-3 PUFAの効果を調べる研究はほとんどありません。 目的:この研究の目的は、CVDのリスクが中程度の被験者のEVの数、生成、および機能に対する魚油補給の影響を調査することでした。 方法:CVDの中程度のリスクのある合計40人の参加者に、魚油(1.9 g/d N-3 PUFA)またはコントロールオイル(高オレイン酸サフラワーオイル)を含むカプセルを、無作為化二重盲検で12週間補充しました。、プラセボ対照クロスオーバー介入研究。循環および血小板由来のEV(PDEV)の数と脂肪酸組成とともに、従来のCVDおよび血栓形成リスクマーカーに対する魚油補給の影響を測定しました。PDEVSプロテオームプロファイルを評価し、フィブリン凝固の形成、トロンビン生成、フィブリノリシス、ex vivo血栓形成などのアッセイを使用して、凝固への影響を評価しました。 結果:N-3 PUFAは、循環EVの数を27%減らし、N-3 PUFA含有量を2倍にし、CVDの中程度のリスクで被験者のトロンビン生成を20%以上サポートする能力を低下させました。in vitroでN-3 PUFA濃縮血小板に由来するEVは、トロンビン生成の低下をもたらしましたが、全血in vivoアッセイで血栓形成を変化させませんでした。 結論:食事n-3 PUFAは、EVの数、組成、機能を変化させ、凝固活動を減らします。この研究は、EVがトロンビンの生成をサポートし、このEV依存性トロンビンの生成がN-3 PUFAによって減少しているという明確な証拠を提供します。これは、血栓症の予防と治療に影響を与えます。 登録:url:https://clinicaltrials.gov/ct2/show/nct03203512;一意の識別子:NCT03203512。
背景:細胞外小胞(EV)は、心血管疾患(CVD)の発症に役割を果たすように提案されており、CVDの新興マーカーと見なされます。n-3ポリンザー飽和脂肪酸(PUFA)は、油性魚や魚油に豊富であり、CVDリスクを低下させると報告されていますが、これまでにEVの生成と機能に対するN-3 PUFAの効果を調べる研究はほとんどありません。 目的:この研究の目的は、CVDのリスクが中程度の被験者のEVの数、生成、および機能に対する魚油補給の影響を調査することでした。 方法:CVDの中程度のリスクのある合計40人の参加者に、魚油(1.9 g/d N-3 PUFA)またはコントロールオイル(高オレイン酸サフラワーオイル)を含むカプセルを、無作為化二重盲検で12週間補充しました。、プラセボ対照クロスオーバー介入研究。循環および血小板由来のEV(PDEV)の数と脂肪酸組成とともに、従来のCVDおよび血栓形成リスクマーカーに対する魚油補給の影響を測定しました。PDEVSプロテオームプロファイルを評価し、フィブリン凝固の形成、トロンビン生成、フィブリノリシス、ex vivo血栓形成などのアッセイを使用して、凝固への影響を評価しました。 結果:N-3 PUFAは、循環EVの数を27%減らし、N-3 PUFA含有量を2倍にし、CVDの中程度のリスクで被験者のトロンビン生成を20%以上サポートする能力を低下させました。in vitroでN-3 PUFA濃縮血小板に由来するEVは、トロンビン生成の低下をもたらしましたが、全血in vivoアッセイで血栓形成を変化させませんでした。 結論:食事n-3 PUFAは、EVの数、組成、機能を変化させ、凝固活動を減らします。この研究は、EVがトロンビンの生成をサポートし、このEV依存性トロンビンの生成がN-3 PUFAによって減少しているという明確な証拠を提供します。これは、血栓症の予防と治療に影響を与えます。 登録:url:https://clinicaltrials.gov/ct2/show/nct03203512;一意の識別子:NCT03203512。
BACKGROUND: Extracellular vesicles (EVs) are proposed to play a role in the development of cardiovascular diseases (CVDs) and are considered emerging markers of CVDs. N-3 polyunsaturated fatty acids (PUFAs) are abundant in oily fish and fish oil and are reported to reduce CVD risk, but there has been little research to date examining the effects of n-3 PUFAs on the generation and function of EVs. OBJECTIVE: The objective of the study was to investigate the effects of fish oil supplementation on the number, generation and function of EVs in subjects with moderate risk of CVDs. METHODS: A total of 40 participants with moderate risk of CVDs were supplemented with capsules containing either fish oil (1.9 g/d n-3 PUFAs) or control oil (high-oleic safflower oil) for 12 weeks in a randomized, double-blind, placebo-controlled crossover intervention study. The effects of fish oil supplementation on conventional CVD and thrombogenic risk markers were measured, along with the number and fatty acid composition of circulating and platelet-derived EVs (PDEVs). PDEVs proteome profiles were evaluated, and their impact on coagulation was assessed using assays including fibrin clot formation, thrombin generation, fibrinolysis and ex vivo thrombus formation. RESULTS: N-3 PUFAs decreased the numbers of circulating EVs by 27%, doubled their n-3 PUFA content and reduced their capacity to support thrombin generation by >20% in subjects at moderate risk of CVDs. EVs derived from n-3 PUFA-enriched platelets in vitro also resulted in lower thrombin generation, but did not alter thrombus formation in a whole blood ex vivo assay. CONCLUSIONS: Dietary n-3 PUFAs alter the number, composition and function of EVs, reducing their coagulatory activity. This study provides clear evidence that EVs support thrombin generation and that this EV-dependent thrombin generation is reduced by n-3 PUFAs, which has implications for prevention and treatment of thrombosis. REGISTRATION: URL: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03203512; Unique identifier: NCT03203512.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。