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はじめに:線維筋痛症は、多くの女性に影響を与える慢性疼痛の一種です。それはどの年齢でも始まり、一生続くことができますが、治療法はありません。地中海の食事は抗炎症効果があると言われています。したがって、この研究は、線維筋痛症患者における個別化された地中海式食事の有益な効果を調査するために実施されました。 方法:線維筋痛症の外来患者が募集され、臨床、栄養、食事の評価を含む研究に参加するよう招待されました。患者は、8週間にわたってフォローされるために、パーソナライズされた地中海式食事(ダイエットグループ)または一般的なバランスダイエット(Nodiet Group)を受けました。すべてのテストはベースラインで実行され、4週間と8週間後に繰り返されました。 結果:合計で100人の被験者が含まれ、そのうち84人が研究を完了しました。ほとんどの患者は、食物の選択、食事のタイミング、栄養素の組成の観点から誤った習慣を示しました。ダイエットグループは、障害スコア、疲労、不安など、ほとんどの線維筋痛症パラメーターの改善を示しました。 結論:炎症性食品を食べたり、栄養素が誤っている食事を食べたりする習慣は、線維筋痛症患者の負の状態を増加させるでしょう。この研究により、摂食習慣への適切な注意がそのような患者の生活の質を改善することを確認します。
はじめに:線維筋痛症は、多くの女性に影響を与える慢性疼痛の一種です。それはどの年齢でも始まり、一生続くことができますが、治療法はありません。地中海の食事は抗炎症効果があると言われています。したがって、この研究は、線維筋痛症患者における個別化された地中海式食事の有益な効果を調査するために実施されました。 方法:線維筋痛症の外来患者が募集され、臨床、栄養、食事の評価を含む研究に参加するよう招待されました。患者は、8週間にわたってフォローされるために、パーソナライズされた地中海式食事(ダイエットグループ)または一般的なバランスダイエット(Nodiet Group)を受けました。すべてのテストはベースラインで実行され、4週間と8週間後に繰り返されました。 結果:合計で100人の被験者が含まれ、そのうち84人が研究を完了しました。ほとんどの患者は、食物の選択、食事のタイミング、栄養素の組成の観点から誤った習慣を示しました。ダイエットグループは、障害スコア、疲労、不安など、ほとんどの線維筋痛症パラメーターの改善を示しました。 結論:炎症性食品を食べたり、栄養素が誤っている食事を食べたりする習慣は、線維筋痛症患者の負の状態を増加させるでしょう。この研究により、摂食習慣への適切な注意がそのような患者の生活の質を改善することを確認します。
INTRODUCTION: Fibromyalgia is a form of chronic pain that affects a large number of women. It can start at any age and last a lifetime, with no cure. The Mediterranean diet is said to have an anti-inflammatory effect. Therefore, this study was conducted to investigate possible beneficial effects of a personalized Mediterranean diet in patients with fibromyalgia. METHODS: Outpatients with fibromyalgia were recruited and invited to participate in the study, including clinical, nutritional, and dietary assessments. Patients received a personalized Mediterranean diet (DIET group) or a general balanced diet (NODIET group) to be followed for 8 weeks. All tests were carried out at baseline and repeated after 4 and 8 weeks. RESULTS: In total, 100 subjects were included, 84 of whom completed the study. Most of the patients showed incorrect habits in terms of food choices, timing of meals and composition of nutrients. The DIET group showed an improvement in most of the fibromyalgia parameters, including the disability scores, fatigue, and anxiety. CONCLUSIONS: The habit of eating inflammatory foods and/or eating meals with the wrong nutritional content would increase the negative status of patients with fibromyalgia. With this study, we confirm that proper attention to feeding habits would improve the quality of life of such patients.
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