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Harmful algae2024Apr01Vol.134issue()

海洋微細藻類研究における電気生理学的技術:有害な藻類ブルーム(HAB)研究のための新しい視点

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

電気生理学的技術は、組織および細胞における生体電気シグナルとイオンチャネル活性を測定することにより、イオンチャネル関連の生理学的機能とその根本的なメカニズムを研究するために広く利用されています。電気生理学的技術は、動物、植物、微生物の調査に広く採用されています。しかし、海藻へのそれらの応用は、他の生物にその背後に遅れています。この論文では、藻類に適用される現在の電気生理学的技術の概要を示し、この分野でのそのような技術の歴史的使用をレビューします。さらに、有害な藻類ブルーム(HAB)研究における電気生理学的技術の潜在的な特定の応用を探ります。ストレス耐性、競争上の優位性、栄養吸収、毒素合成、およびHAB微細藻類による分泌の研究におけるアプリケーションの見通しについては、HAB調査に関する新しい視点を提供することを目的として、ここで議論され、予想されています。

電気生理学的技術は、組織および細胞における生体電気シグナルとイオンチャネル活性を測定することにより、イオンチャネル関連の生理学的機能とその根本的なメカニズムを研究するために広く利用されています。電気生理学的技術は、動物、植物、微生物の調査に広く採用されています。しかし、海藻へのそれらの応用は、他の生物にその背後に遅れています。この論文では、藻類に適用される現在の電気生理学的技術の概要を示し、この分野でのそのような技術の歴史的使用をレビューします。さらに、有害な藻類ブルーム(HAB)研究における電気生理学的技術の潜在的な特定の応用を探ります。ストレス耐性、競争上の優位性、栄養吸収、毒素合成、およびHAB微細藻類による分泌の研究におけるアプリケーションの見通しについては、HAB調査に関する新しい視点を提供することを目的として、ここで議論され、予想されています。

Electrophysiological techniques, by measuring bioelectrical signals and ion channel activities in tissues and cells, are now widely utilized to study ion channel-related physiological functions and their underlying mechanisms. Electrophysiological techniques have been extensively employed in the investigation of animals, plants, and microorganisms; however, their application in marine algae lags behind that in other organisms. In this paper, we present an overview of current electrophysiological techniques applicable to algae while reviewing the historical usage of such techniques in this field. Furthermore, we explore the potential specific applications of electrophysiological technology in harmful algal bloom (HAB) research. The application prospects in the studies of stress tolerance, competitive advantage, nutrient absorption, toxin synthesis and secretion by HAB microalgae are discussed and anticipated herein with the aim of providing novel perspectives on HAB investigations.

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