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いくつかの代謝疾患の発症と発達における腸内微生物叢の影響は、ここ数年で注目を集めています。食事は、腸内微生物叢の変調において重要な役割を果たします。高糖および高脂肪の消費を特徴とする西洋食(WD)は、腸内ミクロビオームの組成、多様性指数、微生物相対レベル、および機能経路を変化させます。多価不飽和脂肪酸によって実証された有望な健康への影響にもかかわらず、腸内微生物叢への影響はまだ見落とされています。魚油(オメガ3源)とザクロ油(ポニック酸源)の効果、および腸内微生物叢変調における両方のオイルの混合物を、油サンプルにin vitro糞便発酵にさらして決定しました。2つの異なる栄養群からのラットのセカルサンプル:対照食(CD)と高脂肪高糖食(WD)を糞便接種剤として使用しました。16Sアンプリコンメタゲノミクスシーケンスは、WDグループの魚油 +ザクロ油がα-能力を増加させることを示しました。このサンプルは、WD消費の影響を受けたAkkermansiaとBlautiaだけでなく、AkkermansiaとBlautiaの硬質症とバクテロイデス門の相対的な存在量も増加させることができます。すべてのサンプルは、WDグループの酪酸および酢酸濃度を増加させることができました。さらに、ドーパミンとノルエピネフリンの前駆体であるチロシン濃度は、魚油 +ザクロ油WDサンプルの増加です。重要な神経伝達物質であるGABAも、WDサンプルで増加しました。これらの結果は、これらのオイルの混合物が腸脳軸変調に対する潜在的なプラスの影響を示唆しています。魚とザクロ油の両方の混合物を使用して、WD消費に関連する腸内微生物叢の変化を回復するという大きな可能性が初めて実証されました。
いくつかの代謝疾患の発症と発達における腸内微生物叢の影響は、ここ数年で注目を集めています。食事は、腸内微生物叢の変調において重要な役割を果たします。高糖および高脂肪の消費を特徴とする西洋食(WD)は、腸内ミクロビオームの組成、多様性指数、微生物相対レベル、および機能経路を変化させます。多価不飽和脂肪酸によって実証された有望な健康への影響にもかかわらず、腸内微生物叢への影響はまだ見落とされています。魚油(オメガ3源)とザクロ油(ポニック酸源)の効果、および腸内微生物叢変調における両方のオイルの混合物を、油サンプルにin vitro糞便発酵にさらして決定しました。2つの異なる栄養群からのラットのセカルサンプル:対照食(CD)と高脂肪高糖食(WD)を糞便接種剤として使用しました。16Sアンプリコンメタゲノミクスシーケンスは、WDグループの魚油 +ザクロ油がα-能力を増加させることを示しました。このサンプルは、WD消費の影響を受けたAkkermansiaとBlautiaだけでなく、AkkermansiaとBlautiaの硬質症とバクテロイデス門の相対的な存在量も増加させることができます。すべてのサンプルは、WDグループの酪酸および酢酸濃度を増加させることができました。さらに、ドーパミンとノルエピネフリンの前駆体であるチロシン濃度は、魚油 +ザクロ油WDサンプルの増加です。重要な神経伝達物質であるGABAも、WDサンプルで増加しました。これらの結果は、これらのオイルの混合物が腸脳軸変調に対する潜在的なプラスの影響を示唆しています。魚とザクロ油の両方の混合物を使用して、WD消費に関連する腸内微生物叢の変化を回復するという大きな可能性が初めて実証されました。
The influence of gut microbiota in the onset and development of several metabolic diseases has gained attention over the last few years. Diet plays an essential role in gut microbiota modulation. Western diet (WD), characterized by high-sugar and high-fat consumption, alters gut microbiome composition, diversity index, microbial relative levels, and functional pathways. Despite the promising health effects demonstrated by polyunsaturated fatty acids, their impact on gut microbiota is still overlooked. The effect of Fish oil (omega-3 source) and Pomegranate oil (punicic acid source), and a mixture of both oils in gut microbiota modulation were determined by subjecting the oil samples to in vitro fecal fermentations. Cecal samples from rats from two different dietary groups: a control diet (CD) and a high-fat high-sugar diet (WD), were used as fecal inoculum. 16S amplicon metagenomics sequencing showed that Fish oil + Pomegranate oil from the WD group increased α-diversity. This sample can also increase the relative abundance of the Firmicutes and Bacteroidetes phylum as well as Akkermansia and Blautia, which were affected by the WD consumption. All samples were able to increase butyrate and acetate concentration in the WD group. Moreover, tyrosine concentrations, a precursor for dopamine and norepinephrine, increase in the Fish oil + Pomegranate oil WD sample. GABA, an important neurotransmitter, was also increased in WD samples. These results suggest a potential positive impact of these oils' mixture on gut-brain axis modulation. It was demonstrated, for the first time, the great potential of using a mixture of both Fish and Pomegranate oil to restore the gut microbiota changes associated with WD consumption.
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