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はじめに:この研究では、寿命の最初の24か月前の砂糖に加入した飲料消費と、注意欠陥/多動性障害(ADHD)との関連を調べました。 方法:リンクされた国民保険データと健康スクリーニング調査を使用して、韓国(2008-2019)で人口管理コホート研究が実施されました。コホートには、24ヶ月の生後、参照グループ(<200 mL)で、砂糖に加入した高度な飲み物(≥200mL)と339,931の露出したグループに25,305人の子供が含まれていました。主な結果は、国際疾患分類(ICD)コードに基づくADHDの開発でした。COX比例モデルを使用して、幼児期の砂糖に加入した飲み物の消費と、複数の危険因子を制御しながらADHDの後の開発との関連を特定しました。 結果:9。2年の平均追跡期間にわたって、ADHDの発生率は、露出グループと参照グループでそれぞれ10,000人年(PY)あたり29.6および23.8でした。参照グループと比較して、高糖飲料を消費する子供はADHDのリスクが高くなりました(調整されたハザード比[AHR] 1.17、95%信頼区間[CI] 1.08-1.27)。これらの関連付けは、代替ADHD定義を適用したり、交絡変数を調整したりした後でも、重要なままでした。 結論:幼児期に甘く飲み物を消費する子どもたちは、人生の後半でADHDを発症するリスクが高くなります。
はじめに:この研究では、寿命の最初の24か月前の砂糖に加入した飲料消費と、注意欠陥/多動性障害(ADHD)との関連を調べました。 方法:リンクされた国民保険データと健康スクリーニング調査を使用して、韓国(2008-2019)で人口管理コホート研究が実施されました。コホートには、24ヶ月の生後、参照グループ(<200 mL)で、砂糖に加入した高度な飲み物(≥200mL)と339,931の露出したグループに25,305人の子供が含まれていました。主な結果は、国際疾患分類(ICD)コードに基づくADHDの開発でした。COX比例モデルを使用して、幼児期の砂糖に加入した飲み物の消費と、複数の危険因子を制御しながらADHDの後の開発との関連を特定しました。 結果:9。2年の平均追跡期間にわたって、ADHDの発生率は、露出グループと参照グループでそれぞれ10,000人年(PY)あたり29.6および23.8でした。参照グループと比較して、高糖飲料を消費する子供はADHDのリスクが高くなりました(調整されたハザード比[AHR] 1.17、95%信頼区間[CI] 1.08-1.27)。これらの関連付けは、代替ADHD定義を適用したり、交絡変数を調整したりした後でも、重要なままでした。 結論:幼児期に甘く飲み物を消費する子どもたちは、人生の後半でADHDを発症するリスクが高くなります。
INTRODUCTION: This study examined the association between sugar-sweetened beverage consumption before the first 24 months of life and attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD). METHODS: A population administrative cohort study was conducted in Korea (2008-2019) using linked national insurance data and a health screening survey. The cohort included 25,305 children in the exposed group with high sugar-sweetened beverage drinks (≥200 ml) and 339,931 in the reference groups (<200 ml) at 24 months of age. The primary outcome was the development of ADHD based on the International Classification of Disease (ICD) codes. Cox proportional model was used to identify the association between sugar-sweetened beverage consumption during early childhood and the later development of ADHD while controlling for multiple risk factors. RESULTS: Over a mean follow-up period of 9.2 years, the incidence rates of ADHD were 29.6 and 23.8 per 10,000 person-years (PY) in the exposed and reference groups, respectively. Compared with the reference group, children consuming high-sugar drinks were at an increased risk of ADHD (adjusted hazard ratio [aHR] 1.17, 95% confidence interval [CI] 1.08-1.27). These associations remained significant even after applying alternative ADHD definitions or adjusting for confounding variables. CONCLUSION: Children who consume sweetened beverages during early childhood are at increased risk of developing ADHD later in life.
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