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パーキンソン病(PD)は、人々の健康に影響を与える神経変性障害です。便秘は、おそらく、壊滅的な結果をもたらすPDの最も顕著な胃腸症状(非運動症状)の1つです。この研究作業の目的は、便秘の治療におけるアジュバントになる可能性のあるイヌリン、ココア、モリンガを補充する機能的食品を策定することです。この製品は、マフィンまたは「チリのケーキ」のレシピに従って準備されました。この基本的なマフィンは、イヌリン(MI)、イヌリン +カカオ(MIC)、およびイヌリン +モリンガ(MIM)を加えて調製しました。主要栄養素の物理化学的分析とサンプルの抗酸化能力評価が行われ、パーキンソン病に苦しむ人々のグループによって行われた感覚評価が実施されました。対照サンプルとすべてのサンプル間の可溶性(p = 0.0023)および不溶性(p = 0.0015)繊維値で統計的に有意な差が観察されました。さらに、イヌリン +カカオは、コントロールと比較して抗酸化能と葉酸摂取量を改善しました。イヌリンのみは、ABTS(262.5728±34.74μmolTE/g)およびDPPH(9.092518±10.43μmolTE/g)アッセイに従って抗酸化能力を持っていることが示されています。感覚評価では、イヌリンを含む製品とイヌリン +カカオを使用した製品の好みが示され、製品を評価した被験者によって78%の購入意図が報告されています。イヌリンとカカオの組み込みにより、マフィンの栄養価が改善されました。食物繊維、抗酸化能力、葉酸含有量は、際立っていた機能の一部です。イヌリン、ココア、モリンガで豊富なベーカリー製品は、栄養価を高めるための栄養戦略として機能し、便秘の治療に役立ちます。
パーキンソン病(PD)は、人々の健康に影響を与える神経変性障害です。便秘は、おそらく、壊滅的な結果をもたらすPDの最も顕著な胃腸症状(非運動症状)の1つです。この研究作業の目的は、便秘の治療におけるアジュバントになる可能性のあるイヌリン、ココア、モリンガを補充する機能的食品を策定することです。この製品は、マフィンまたは「チリのケーキ」のレシピに従って準備されました。この基本的なマフィンは、イヌリン(MI)、イヌリン +カカオ(MIC)、およびイヌリン +モリンガ(MIM)を加えて調製しました。主要栄養素の物理化学的分析とサンプルの抗酸化能力評価が行われ、パーキンソン病に苦しむ人々のグループによって行われた感覚評価が実施されました。対照サンプルとすべてのサンプル間の可溶性(p = 0.0023)および不溶性(p = 0.0015)繊維値で統計的に有意な差が観察されました。さらに、イヌリン +カカオは、コントロールと比較して抗酸化能と葉酸摂取量を改善しました。イヌリンのみは、ABTS(262.5728±34.74μmolTE/g)およびDPPH(9.092518±10.43μmolTE/g)アッセイに従って抗酸化能力を持っていることが示されています。感覚評価では、イヌリンを含む製品とイヌリン +カカオを使用した製品の好みが示され、製品を評価した被験者によって78%の購入意図が報告されています。イヌリンとカカオの組み込みにより、マフィンの栄養価が改善されました。食物繊維、抗酸化能力、葉酸含有量は、際立っていた機能の一部です。イヌリン、ココア、モリンガで豊富なベーカリー製品は、栄養価を高めるための栄養戦略として機能し、便秘の治療に役立ちます。
Parkinson's disease (PD) is a neurodegenerative disorder that affects people's health. Constipation is probably one of the most prominent gastrointestinal symptoms (non-motor symptoms) of PD with devastating consequences. The aim of this research work is to formulate a functional food product, supplemented with inulin, cocoa, and Moringa, which can be an adjuvant in the treatment of constipation. The product was prepared according to a muffin or "Chilean cake" recipe; this basic muffin was prepared with additions of inulin (MI), inulin + cacao (MIC), and inulin + Moringa (MIM). A physical-chemical analysis of the macronutrients and an antioxidant capacity assessment of the samples were conducted, as well as a sensory evaluation performed by a group of people suffering from Parkinson's disease. A statistically significant difference was observed in the soluble (p = 0.0023) and insoluble (p = 0.0015) fiber values between the control samples and all samples. Furthermore, inulin + cacao improved the antioxidant capacity and folate intake compared to the control. Inulin alone has been shown to have antioxidant capacity according to ABTS (262.5728 ± 34.74 μmol TE/g) and DPPH (9.092518 ± 10.43 μmol TE/g) assays. A sensory evaluation showed a preference for the product with inulin and for the product with inulin + cacao, with a 78% purchase intention being reported by the subjects who evaluated the products. The incorporation of inulin and cacao improved the nutritional value of the muffins; the dietary fiber, antioxidant capacity and folate content are some of the features that stood out. A bakery product enriched with inulin, cocoa and Moringa could serve as a nutritional strategy to enhance nutritional value, thus helping in the treatment of constipation.
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