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Molecules (Basel, Switzerland)2024Jun12Vol.29issue(12)

メトホルミンとは対照的に、1型糖尿病を伴うラットの腸内微生物叢に対する多糖類および非麻痺性炭化糖成分の有益なin vitro効果

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

ラン科に属する伝統的な中国の薬用および食品の相同植物であるデンドロビウムHuoshanenseの抽出物は、以前に低血糖および抗酸化効果があると報告されていました。この研究では、D。huoshanenseの多糖類(DHP)および非麻痺(NDHP)成分の直接的な影響、およびその水抽出物(DHWE)を腸内微生物叢(抗糖尿病薬)の直接的な効果(DHWE)と比較しました(DHWE)in vitro発酵方法を使用して、ストレプトゾトシン誘発1型糖尿病(T1D)を含むラットの糞便植物相から収集されました。結果は、DHWE、DHP、およびNDHPがPHを減少させ、発酵スープで細菌の増殖と短鎖脂肪酸(SCFA)含有量を増加させることを示しました。DHWE、DHP、NDHP、およびメトホルミンは、それぞれ酢酸、酢酸、プロピオン酸、酪酸、およびプロピオン酸の産生を促進しました。DHWE、DHP、およびNDHPは、プロテオバクテリアの存在量(亜ドミナント病原性菌)を減少させ、硬質症(支配的な有益な腸菌)の存在量を増加させました。NDHPはまた、バクテロイド類の豊富さを減少させました(有益で条件付き病原性)。メトホルミンは、プロテオバクテリアの存在量を増加させ、硬化性とバクテロイドの豊富さを減少させました。属レベルでは、NDHPはメガモナスとメガスファエーラの増殖を促進し、有害な菌(クレブシエラなど)を減少させ、DHPはプレビテラ科(日和見的で通常無害)の存在量を増加させました。対照的に、メトホルミンは有害な細菌の豊富さ(例​​えば、シトロバクター)を増加させ、有益な細菌(例:オシロスピラ)の存在量を減少させました。私たちの研究は、DHWE、DHP、およびNDHPがin vitroでT1Dラットの腸内微生物叢よりもメトホルミンよりも潜在的に有益であることを示しています。

ラン科に属する伝統的な中国の薬用および食品の相同植物であるデンドロビウムHuoshanenseの抽出物は、以前に低血糖および抗酸化効果があると報告されていました。この研究では、D。huoshanenseの多糖類(DHP)および非麻痺(NDHP)成分の直接的な影響、およびその水抽出物(DHWE)を腸内微生物叢(抗糖尿病薬)の直接的な効果(DHWE)と比較しました(DHWE)in vitro発酵方法を使用して、ストレプトゾトシン誘発1型糖尿病(T1D)を含むラットの糞便植物相から収集されました。結果は、DHWE、DHP、およびNDHPがPHを減少させ、発酵スープで細菌の増殖と短鎖脂肪酸(SCFA)含有量を増加させることを示しました。DHWE、DHP、NDHP、およびメトホルミンは、それぞれ酢酸、酢酸、プロピオン酸、酪酸、およびプロピオン酸の産生を促進しました。DHWE、DHP、およびNDHPは、プロテオバクテリアの存在量(亜ドミナント病原性菌)を減少させ、硬質症(支配的な有益な腸菌)の存在量を増加させました。NDHPはまた、バクテロイド類の豊富さを減少させました(有益で条件付き病原性)。メトホルミンは、プロテオバクテリアの存在量を増加させ、硬化性とバクテロイドの豊富さを減少させました。属レベルでは、NDHPはメガモナスとメガスファエーラの増殖を促進し、有害な菌(クレブシエラなど)を減少させ、DHPはプレビテラ科(日和見的で通常無害)の存在量を増加させました。対照的に、メトホルミンは有害な細菌の豊富さ(例​​えば、シトロバクター)を増加させ、有益な細菌(例:オシロスピラ)の存在量を減少させました。私たちの研究は、DHWE、DHP、およびNDHPがin vitroでT1Dラットの腸内微生物叢よりもメトホルミンよりも潜在的に有益であることを示しています。

The extract of Dendrobium huoshanense, a traditional Chinese medicinal and food homologous plant belonging to the family Orchidaceae, was previously reported to have hypoglycemic and antioxidant effects. In this study, the direct effects of polysaccharide (DHP) and non-polysaccharide (NDHP) components of D. huoshanense, as well as its water extract (DHWE) were compared with that of metformin (an antidiabetic drug) on the gut microbiota (collected from fecal flora) of rats with streptozotocin-induced type 1 diabetes (T1D) using an in vitro fermentation method. The results showed that DHWE, DHP, and NDHP reduced pH and increased bacterial proliferation and short-chain fatty acid (SCFA) content in fermentation broth. DHWE, DHP, NDHP and metformin promoted the production of acetic and propionic acid, acetic acid, propionic acid and butyric acid, and propionic acid, respectively. DHWE, DHP, and NDHP reduced the abundance of Proteobacteria (subdominant pathogenic bacteria) and increased the abundance of Firmicutes (dominant beneficial gut bacteria). NDHP also reduced the abundance of Bacteroidetes (beneficial and conditional pathogenic). Metformin increased the abundance of Proteobacteria and reduced the abundance of Firmicutes and Bacteroidetes. At the genus level, NDHP promoted the proliferation of Megamonas and Megasphaera and decreased harmful bacteria (e.g., Klebsiella), and DHP increased the abundance of Prevotellaceae (opportunistic and usually harmless). By contrast, metformin increased the abundance of harmful bacteria (e.g., Citrobacter) and reduced the abundance of beneficial bacteria (e.g., Oscillospira). Our study indicates that DHWE, DHP, and NDHP are potentially more beneficial than metformin on the gut microbiota of T1D rats in vitro.

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