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Sacha Inchi(Plukenetia volubilis L.)は、栄養的および薬用特性のために大きな可能性を秘めた露出度の低い作物です。Defatted Sacha Inchi粉(SIF)から得られたSacha inchiタンパク質分離株(SII)は、特定の条件下でBioprotease LA 660によって加水分解されました。加水分解物は化学的に特徴付けられ、それらの消化率と抗酸化能力は、in vitro細胞のない実験によって評価され、主要な抗酸化活性を持つ加水分解物を選択しました。20分間のSacha inchiタンパク質加水分解物(SIH20B)を選択し、抗炎症能力をRT-QPCRおよびELISA技術によって評価し、リポ糖糖(LPS)で刺激された単球THP-1の2つの異なる用量を使用しました。得られた結果は、SIH20Bのin vitro投与がTNF-α遺伝子をダウンレギュレートし、このサイトカインの放出を減少させたのに対し、抗炎症性サイトカインIL-10およびIL-4はLPS刺激単球およびIL-4がアップレギュレートされたことを示した。SIH20Bと共同管理。SIH20Bに含まれるペプチドが同定され、1 kDa程度の質量を持つ20の比較的豊富なペプチドがシリコ分析にさらされ、加水分解物で報告された生物活性の原因となる可能性のあるものを仮定しました。特定されたペプチドから、とりわけ、ペプチドAagalkkflとLgvkfkgglなどが、最も生物学的に活動するものとして提案されています。結論として、SIH20Bは、食物または栄養補助食品の製剤の成分として使用できる高価値補助バイオペプチドの新規で自然な供給源です。
Sacha Inchi(Plukenetia volubilis L.)は、栄養的および薬用特性のために大きな可能性を秘めた露出度の低い作物です。Defatted Sacha Inchi粉(SIF)から得られたSacha inchiタンパク質分離株(SII)は、特定の条件下でBioprotease LA 660によって加水分解されました。加水分解物は化学的に特徴付けられ、それらの消化率と抗酸化能力は、in vitro細胞のない実験によって評価され、主要な抗酸化活性を持つ加水分解物を選択しました。20分間のSacha inchiタンパク質加水分解物(SIH20B)を選択し、抗炎症能力をRT-QPCRおよびELISA技術によって評価し、リポ糖糖(LPS)で刺激された単球THP-1の2つの異なる用量を使用しました。得られた結果は、SIH20Bのin vitro投与がTNF-α遺伝子をダウンレギュレートし、このサイトカインの放出を減少させたのに対し、抗炎症性サイトカインIL-10およびIL-4はLPS刺激単球およびIL-4がアップレギュレートされたことを示した。SIH20Bと共同管理。SIH20Bに含まれるペプチドが同定され、1 kDa程度の質量を持つ20の比較的豊富なペプチドがシリコ分析にさらされ、加水分解物で報告された生物活性の原因となる可能性のあるものを仮定しました。特定されたペプチドから、とりわけ、ペプチドAagalkkflとLgvkfkgglなどが、最も生物学的に活動するものとして提案されています。結論として、SIH20Bは、食物または栄養補助食品の製剤の成分として使用できる高価値補助バイオペプチドの新規で自然な供給源です。
Sacha inchi (Plukenetia volubilis L.) is an under-exploited crop with great potential due to its nutritional and medicinal characteristics. A Sacha inchi protein isolate (SII), obtained from defatted Sacha inchi flour (SIF), was hydrolyzed by Bioprotease LA 660 under specific conditions. The hydrolysates were characterized chemically, and their digestibility and antioxidant capacity were evaluated by in vitro cell-free experiments to select the hydrolysate with major antioxidant activity. Sacha inchi protein hydrolysate at 20 min (SIH20B) was selected, and the anti-inflammatory capacity was evaluated by RT-qPCR and ELISA techniques, using two different doses in monocytes THP-1 stimulated with lipopolysaccharide (LPS). The results obtained showed that the in vitro administration of SIH20B down-regulated the TNF-α gene and reduced the release of this cytokine, whereas the anti-inflammatory cytokines IL-10 and IL-4 were up-regulated in LPS-stimulated monocytes and co-administrated with SIH20B. The peptides contained in SIH20B were identified, and the 20 more relatively abundant peptides with a mass by 1 kDa were subjected to in silico analysis to hypothesize those that could be responsible for the bioactivity reported in the hydrolysate. From the identified peptides, the peptides AAGALKKFL and LGVKFKGGL, among others, are proposed as the most biologically actives. In conclusion, SIH20B is a novel, natural source of high-value-added biopeptides that could be used as an ingredient in formulations of food or nutraceutical compounds.
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