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背景:老化中の神経保護食と認知機能との関連性を多くの研究が調査していますが、これらの研究は多様な発見を生み出しています。一部の研究では、これらの食事パターンへのより大きな順守は保存された認知に関連しているが、他の研究では効果がないと感じています。 目的:この研究の目的は、地中海の関連性、高血圧を止めるための食事アプローチ(DASH)、および健康からの4つのデータのデータ波にわたって世界認知を伴う神経変性遅延(心)の食事パターンに対する地中海のダッシュ介入を調べることでした。ミシガン大学で実施された縦断パネルの研究である退職研究(HRS)。 設計:これは、2013年から2014年に管理されたヘルスケアおよび栄養調査の一環として完了した食物頻度アンケート(FFQ)から描かれたHRSデータを使用した縦断的二次データ分析であり、2014年、2016年にコアアンケートから得られた神経心理学的評価データデータ2018年および2020、および2014年のコアアンケートの人口統計データ。 参加者/設定:毎日の総エネルギー摂取量が600または800 kcal未満、女性と男性の6,000および8,000 kcalをそれぞれ下回る参加者は、同じデータセットを使用した同様の研究の基準に基づいて除外されました。さらに、認知症、アルツハイマー病、または2014年現在の脳卒中の診断を受けた参加者は除外されました。地中海ダイエットとダッシュダイエット分析には6,154人の参加者と、マインドダイエット分析に5,143人の参加者がいました。 主な結果尺度:即時および遅延リコール、シリアル7S、および後方カウントスコアを組み込んだグローバルな認知尺度が、各波の各参加者について計算されました。 統計分析:主要な分析では、年齢、性別、自己評価の健康、長年の教育、総エネルギー摂取量、毎週の運動、およびボディマス指数を制御する個別のマルチレベルモデルを使用して、各食事タイプと4つの波にわたる認知との関連性を調査しました。 結果:地中海およびダッシュダイエットアドヒアランスは、ベースライン認知と積極的かつ有意に関連しており、6年間の認知機能低下の遅いと関連していました。マインドダイエットアドヒアランスは、ベースライン認知と積極的かつ有意に相関していましたが、6年間の認知機能低下の低下と有意に関連していませんでした。標準化された食事スコアで計算された各食事パターンと時間の経過に伴う認知変化への順守のためのクロスレベルの相互作用は、地中海ダイエット(β= 0.03、p = 0.002)、ダッシュダイエット(β= 0.04、p = 0.004)、および、、および、およびマインドダイエット(β= 0.02、p = 0.094)。 結論:地中海、ダッシュ、マインドの食事パターンは、ベースラインでの認知パフォーマンスの向上に関連しており、地中海およびダッシュダイエットは、時間の経過に伴う認知機能低下の遅いと関連していました。ダッシュダイエットの順守は、ベースライン認知と認知変化の速度との関連性が最も大きかった。
背景:老化中の神経保護食と認知機能との関連性を多くの研究が調査していますが、これらの研究は多様な発見を生み出しています。一部の研究では、これらの食事パターンへのより大きな順守は保存された認知に関連しているが、他の研究では効果がないと感じています。 目的:この研究の目的は、地中海の関連性、高血圧を止めるための食事アプローチ(DASH)、および健康からの4つのデータのデータ波にわたって世界認知を伴う神経変性遅延(心)の食事パターンに対する地中海のダッシュ介入を調べることでした。ミシガン大学で実施された縦断パネルの研究である退職研究(HRS)。 設計:これは、2013年から2014年に管理されたヘルスケアおよび栄養調査の一環として完了した食物頻度アンケート(FFQ)から描かれたHRSデータを使用した縦断的二次データ分析であり、2014年、2016年にコアアンケートから得られた神経心理学的評価データデータ2018年および2020、および2014年のコアアンケートの人口統計データ。 参加者/設定:毎日の総エネルギー摂取量が600または800 kcal未満、女性と男性の6,000および8,000 kcalをそれぞれ下回る参加者は、同じデータセットを使用した同様の研究の基準に基づいて除外されました。さらに、認知症、アルツハイマー病、または2014年現在の脳卒中の診断を受けた参加者は除外されました。地中海ダイエットとダッシュダイエット分析には6,154人の参加者と、マインドダイエット分析に5,143人の参加者がいました。 主な結果尺度:即時および遅延リコール、シリアル7S、および後方カウントスコアを組み込んだグローバルな認知尺度が、各波の各参加者について計算されました。 統計分析:主要な分析では、年齢、性別、自己評価の健康、長年の教育、総エネルギー摂取量、毎週の運動、およびボディマス指数を制御する個別のマルチレベルモデルを使用して、各食事タイプと4つの波にわたる認知との関連性を調査しました。 結果:地中海およびダッシュダイエットアドヒアランスは、ベースライン認知と積極的かつ有意に関連しており、6年間の認知機能低下の遅いと関連していました。マインドダイエットアドヒアランスは、ベースライン認知と積極的かつ有意に相関していましたが、6年間の認知機能低下の低下と有意に関連していませんでした。標準化された食事スコアで計算された各食事パターンと時間の経過に伴う認知変化への順守のためのクロスレベルの相互作用は、地中海ダイエット(β= 0.03、p = 0.002)、ダッシュダイエット(β= 0.04、p = 0.004)、および、、および、およびマインドダイエット(β= 0.02、p = 0.094)。 結論:地中海、ダッシュ、マインドの食事パターンは、ベースラインでの認知パフォーマンスの向上に関連しており、地中海およびダッシュダイエットは、時間の経過に伴う認知機能低下の遅いと関連していました。ダッシュダイエットの順守は、ベースライン認知と認知変化の速度との関連性が最も大きかった。
BACKGROUND: Numerous studies have examined the association between neuroprotective diets and cognitive function during aging, however, these studies have produced divergent findings. Some studies find greater adherence to these dietary patterns is associated with preserved cognition while others find no effect. OBJECTIVE: The aim of this study was to examine the association of the Mediterranean, the Dietary Approach to Stop Hypertension (DASH), and Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegeneration Delay (MIND) dietary patterns with global cognition over four waves of data from the Health and Retirement Study (HRS), a longitudinal panel study conducted at the University of Michigan. DESIGN: This is a longitudinal secondary data analysis using HRS data drawn from the Food Frequency Questionnaire (FFQ) completed as part of the Health Care and Nutrition Survey administered in 2013 - 2014, neuropsychological assessment data obtained from the Core questionnaire in 2014, 2016, 2018, and 2020, and demographic data from the Core questionnaire in 2014. PARTICIPANTS/SETTING: Participants with total daily energy intake below 600 or 800 kcal and above 6,000 and 8,000 kcal for women and men, respectively, were excluded based on criteria from a similar study using the same dataset. Additionally, participants with a diagnosis of dementia, Alzheimer's Disease, or stroke as of 2014 were excluded. There were 6,154 participants in the Mediterranean diet and DASH diet analyses and 5,143 participants in the MIND diet analyses. MAIN OUTCOME MEASURE: A global cognitive measure incorporating immediate and delayed recall, serial 7s, and backwards counting scores was calculated for each participant at each wave. STATISTICAL ANALYSIS: The primary analyses examined the association between each diet type and cognition over four waves using separate multilevel models that controlled for age, gender, self-rated health, years of education, total energy intake, weekly exercise, and body mass index. RESULTS: Mediterranean and DASH diet adherence were positively and significantly associated with baseline cognition and were associated with slower cognitive decline over a six-year period. MIND diet adherence was positively and significantly correlated with baseline cognition but was not significantly associated with slower cognitive decline over a six-year period. Cross level interactions for adherence to each dietary pattern and cognitive change over time, computed with standardized diet scores, were as follows: Mediterranean diet (β = 0.03, p=0.002), DASH diet (β = 0.04, p=0.004), and MIND diet (β = 0.02, p=0.094). CONCLUSIONS: The Mediterranean, DASH, and MIND dietary patterns are associated with better cognitive performance at baseline and the Mediterranean and DASH diets were associated with slower cognitive decline over time. Adherence to the DASH diet had the greatest magnitude of association with baseline cognition and rate of cognitive change.
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