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Clinical chemistry1986Feb01Vol.32issue(2)

NADPHの安定性:劣化の速度論に対するさまざまな要因の影響

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PMID:3943190DOI:
文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
概要
Abstract

貯蔵、試薬の調製、およびアッセイ中のNADPHの分解を最小限に抑えることを目指して、pH、温度、イオン強度の影響、およびリン酸塩と酢酸の影響を調査しました。NADHも比較のために含まれていました。我々の結果は、NADPHの分解速度が最も重要なのは温度と濃度のヒドロニウムイオンだけでなく、リン酸塩と酢酸濃度にも比例していることを示しています。中性pHでのイオン強度の増加とともに分解速度は低下しましたが、低いpHではわずかに増加しました。NADPHは一般に、同じ条件下でNADHよりも安定性が低くなります。ハイドロニウムイオンおよび陰イオンに関する反応順序は、NADH分解反応の場合は1近く、NADPHで約0.5でした。NADHとNADPHの速度定数は、より高いpHでより多く異なり、リン酸塩と酢酸濃度が低くなりました。

貯蔵、試薬の調製、およびアッセイ中のNADPHの分解を最小限に抑えることを目指して、pH、温度、イオン強度の影響、およびリン酸塩と酢酸の影響を調査しました。NADHも比較のために含まれていました。我々の結果は、NADPHの分解速度が最も重要なのは温度と濃度のヒドロニウムイオンだけでなく、リン酸塩と酢酸濃度にも比例していることを示しています。中性pHでのイオン強度の増加とともに分解速度は低下しましたが、低いpHではわずかに増加しました。NADPHは一般に、同じ条件下でNADHよりも安定性が低くなります。ハイドロニウムイオンおよび陰イオンに関する反応順序は、NADH分解反応の場合は1近く、NADPHで約0.5でした。NADHとNADPHの速度定数は、より高いpHでより多く異なり、リン酸塩と酢酸濃度が低くなりました。

Seeking to minimize degradation of NADPH during storage, reagent preparation, and assays, we investigated the effects of pH, temperature, and ionic strength as well as the effects of phosphate and acetate. NADH was also included for comparison. Our results indicate that the rate of degradation of NADPH is proportional most importantly to temperature and concentrations of hydronium ion, but also to concentrations of phosphate and acetate. The degradation rate decreased with increasing ionic strength at neutral pH, but increased slightly at lower pH. NADPH generally is less stable than NADH under the same conditions. The reaction orders with respect to hydronium ion and anions were near 1 for NADH degradation reactions, about 0.5 for NADPH. Rate constants for NADH and NADPH differed more at higher pH and lower phosphate and acetate concentrations.

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