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この研究の目的は、6種類のクルクミンメタルキレートが搭載された、6種類のフィルムが準備され、対応する特性が調査された異なるクルクミンメタルキレートを搭載した、Konjac Glucomannan(KGM)ベースのアクティブインテリジェントエマルジョンフィルムを開発することでした。FTIRおよびXRDの結果は、金属イオンでキレート化されたクルクミンが正常にキレートしたことを示しました。さらに、キレートは、それぞれ38.28%と22.79%のDPPHおよびABTSラジカルスベンジング活性値を使用して、最高の熱安定性と抗酸化活性を有していました。さらに、微細構造と接触角の結果は、金属イオンとのキレート化がクルクミン金属キレートとフィルムマトリックスの間の界面相互作用を改善することを示した。興味深いことに、KGMベースのアクティブインテリジェントエマルジョンフィルムは、クルクミンCAキレート(IV型フィルム)を搭載した最高の熱安定性を示し、最高温度380°Cで最高の温度、最高の機械的特性、最高の総フェノール含有量(最高の総フェノール含有量)が表示されます。17.31mgの胆嚢/gフィルム)、およびそれぞれ69.24%と58.66%のDPPHおよびABTSラジカルスベンジング活性値を備えた最高の抗酸化活性、および最高の抗菌活性。その結果、IV型フィルムは、豚肉の新鮮なキーピングと鮮度の検出に使用されました。結果は、タイプIVフィルムで包装された豚肉が優れた新鮮なキーピング特性を示し、揮発性塩基性窒素(TVB-N)とpH値の増加率、および貯蔵時間中の豚肉の硬度と弾力性の低下を含むことを示しました。一方、タイプIVフィルムの色は徐々に黄色から赤に変わりました。したがって、この研究は、KGMベースのアクティブインテリジェントエマルジョンフィルムが、新鮮肉の新鮮なキープと新鮮さの検出に大きな潜在的な用途を持っていることを示唆しました。
この研究の目的は、6種類のクルクミンメタルキレートが搭載された、6種類のフィルムが準備され、対応する特性が調査された異なるクルクミンメタルキレートを搭載した、Konjac Glucomannan(KGM)ベースのアクティブインテリジェントエマルジョンフィルムを開発することでした。FTIRおよびXRDの結果は、金属イオンでキレート化されたクルクミンが正常にキレートしたことを示しました。さらに、キレートは、それぞれ38.28%と22.79%のDPPHおよびABTSラジカルスベンジング活性値を使用して、最高の熱安定性と抗酸化活性を有していました。さらに、微細構造と接触角の結果は、金属イオンとのキレート化がクルクミン金属キレートとフィルムマトリックスの間の界面相互作用を改善することを示した。興味深いことに、KGMベースのアクティブインテリジェントエマルジョンフィルムは、クルクミンCAキレート(IV型フィルム)を搭載した最高の熱安定性を示し、最高温度380°Cで最高の温度、最高の機械的特性、最高の総フェノール含有量(最高の総フェノール含有量)が表示されます。17.31mgの胆嚢/gフィルム)、およびそれぞれ69.24%と58.66%のDPPHおよびABTSラジカルスベンジング活性値を備えた最高の抗酸化活性、および最高の抗菌活性。その結果、IV型フィルムは、豚肉の新鮮なキーピングと鮮度の検出に使用されました。結果は、タイプIVフィルムで包装された豚肉が優れた新鮮なキーピング特性を示し、揮発性塩基性窒素(TVB-N)とpH値の増加率、および貯蔵時間中の豚肉の硬度と弾力性の低下を含むことを示しました。一方、タイプIVフィルムの色は徐々に黄色から赤に変わりました。したがって、この研究は、KGMベースのアクティブインテリジェントエマルジョンフィルムが、新鮮肉の新鮮なキープと新鮮さの検出に大きな潜在的な用途を持っていることを示唆しました。
The aim of this study was to develop konjac glucomannan (KGM)-based active-intelligent emulsion films loaded with different curcumin-metal chelates, where six types of films were prepared and their corresponding properties were investigated. The FTIR and XRD results showed that curcumin chelated with metal ions successfully. Moreover, curcumin-Ca chelate had the best thermal stability and antioxidant activity with the DPPH and ABTS radical-scavenging activity values of 38.28 % and 22.79 %, respectively. Furthermore, the results of microstructure and contact angle showed that chelation with metal ions improved the interfacial interactions between curcumin-metal chelates and film matrix. Interestingly, KGM-based active-intelligent emulsion films loaded with curcumin-Ca chelate (Type IV film) displayed the best thermal stability with the highest temperature of maximum weight loss at 380 °C, the best mechanical property, the highest total phenol content (17.31 mg gallic acid/g film), as well as the best antioxidant activity with DPPH and ABTS radical-scavenging activity values of 69.24 % and 58.66 %, respectively, and the best antibacterial activity. Consequently, Type IV film was used for the fresh-keeping and freshness detection of pork. The results showed that the pork packaged with Type IV film displayed excellent fresh-keeping properties, including reducing the increase rate of volatile basic nitrogen (TVB-N) and pH values and the decrease rate of hardness and elasticity of pork during storage time. Meanwhile, the color of Type IV film gradually changed from yellow to red. Therefore, this study suggested that KGM-based active-intelligent emulsion films have great potential application in the fresh-keeping and freshness detection of fresh meat.
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