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Brain research1983Jun27Vol.270issue(1)

温度依存性阻害のアニサチン調節[3H]塩化物イオンによるマスコモール結合

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

イリシウムアニサタムから分離された純粋な毒性物質であるアニサチンの効果と、さまざまな温度(0〜16度C)でラット脳膜に結合する[3H]マスコモール上の塩化物イオンの効果を調査しました。塩化物イオン(100 mM)自体は、0〜4度Cで特定の[3H]マスコモール結合をわずかに阻害し、この阻害は0〜4度Cよりも10または16度Cでより顕著にマークされました。アニサチンは、基底特異的バインドに影響を与えることなく16℃で16塩化物によって阻害された[3H]ムシモール結合をさらに減少させました。アニサチンのこれらの効果は、温度にも依存していました。スキャッチャード分析により、塩化物と塩化物とアニサチンの[3H]ムシモール結合に対するアニサチンの効果は、主に結合部位の数の減少によるものであることが明らかになりました。アニサチンの温度および塩化物依存性の効果は、ピクロトキシニンの温度と類似していた。0.05%Triton X-100による膜の前処理は、塩化物と塩化物とアニサチンの阻害効果を著しく減少させました。我々の結果は、アニサチンがおそらくピクロトキシンに敏感な部位を介してGABA受容体部位の数に影響を与え、塩化物イオンがGABA受容体を修正するだけでなく、アニサチンとピクロトキシンの作用に重要な役割を果たすことを示しています。

イリシウムアニサタムから分離された純粋な毒性物質であるアニサチンの効果と、さまざまな温度(0〜16度C)でラット脳膜に結合する[3H]マスコモール上の塩化物イオンの効果を調査しました。塩化物イオン(100 mM)自体は、0〜4度Cで特定の[3H]マスコモール結合をわずかに阻害し、この阻害は0〜4度Cよりも10または16度Cでより顕著にマークされました。アニサチンは、基底特異的バインドに影響を与えることなく16℃で16塩化物によって阻害された[3H]ムシモール結合をさらに減少させました。アニサチンのこれらの効果は、温度にも依存していました。スキャッチャード分析により、塩化物と塩化物とアニサチンの[3H]ムシモール結合に対するアニサチンの効果は、主に結合部位の数の減少によるものであることが明らかになりました。アニサチンの温度および塩化物依存性の効果は、ピクロトキシニンの温度と類似していた。0.05%Triton X-100による膜の前処理は、塩化物と塩化物とアニサチンの阻害効果を著しく減少させました。我々の結果は、アニサチンがおそらくピクロトキシンに敏感な部位を介してGABA受容体部位の数に影響を与え、塩化物イオンがGABA受容体を修正するだけでなく、アニサチンとピクロトキシンの作用に重要な役割を果たすことを示しています。

We investigated the effects of anisatin, a pure toxic substance isolated from Illicium anisatum, and chloride ion on [3H]muscimol binding to rat brain membranes at various temperatures (0-16 degrees C). Chloride ion (100 mM) itself slightly inhibited specific [3H]muscimol binding at 0-4 degrees C and this inhibition was more marked at 10 or 16 degrees C than at 0-4 degrees C. Anisatin further decreased [3H]muscimol binding inhibited by 100 mM chloride at 16 degrees C without affecting the basal specific binding. These effects of anisatin were also dependent on the temperature. Scatchard analysis revealed that the effects of chloride and chloride plus anisatin on [3H]muscimol binding were mainly due to reduction in the number of binding sites. The temperature- and chloride-dependent effects of anisatin were similar to those of picrotoxinin. Pre-treatment of membranes with 0.05% Triton X-100 markedly decreased the inhibitory effects of chloride and chloride plus anisatin. Our results indicate that anisatin affects the number of GABA receptor sites probably through the picrotoxin sensitive sites and that chloride ion not only modifies the GABA receptors but also plays an important role in the action of anisatin and picrotoxinin.

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