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Nutrition and cancer19820101Vol.4issue(1)

デンマークとフィンランドの食事、腸の機能、糞便特性、大腸がん

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

50〜59歳の約30人のランダムに選択された男性は、4つの地域のそれぞれで調査されました(コペンハーゲン、コペンハーゲン、それら(田舎のデンマーク)、ヘルシンキ、パリッカラ(フィンランド))は、食事、gut輸送時間、gutの関係を決定します。糞便バルク、糞便細菌学、胆汁酸濃度、および大腸がんのリスクに対する尿揮発性フェノール産生。4つの地域すべてで毎日の平均脂肪摂取量が高いことがわかっており、地域間に違いは現れませんでした。飽和脂肪酸の消費量は、高感度地域よりも低吸気地域の方が高かった。非留置性多糖(食物繊維の主要成分)、炭水化物、およびタンパク質(主に乳)の摂取量は、コペンハーゲンの高感度エリアよりもパリッカラの低吸気地域で高かった。糞便胆汁酸濃度は、低吸気領域よりも高中感受性領域で高く、他の2つの領域には中間値がありました。糞便のバルクは、結腸直腸癌の発生率と逆関連を示しました。食品の糞便細菌学または変異原性活性に関して違いは観察されませんでした。これらの結果は、食事脂肪、タンパク質、肉の摂取量が高いにもかかわらず、集団が結腸直腸癌のリスクが低いことを示しています。栄養炭水化物と繊維は保護と見なされる場合があります。大腸がんのリスクを制限するメカニズムの1つは、糞便のバルクの増加が高脂肪食の被験者の結腸胆汁酸濃度の増加を希釈するため、そのような摂取に起因する糞便のバルクの増加です。

50〜59歳の約30人のランダムに選択された男性は、4つの地域のそれぞれで調査されました(コペンハーゲン、コペンハーゲン、それら(田舎のデンマーク)、ヘルシンキ、パリッカラ(フィンランド))は、食事、gut輸送時間、gutの関係を決定します。糞便バルク、糞便細菌学、胆汁酸濃度、および大腸がんのリスクに対する尿揮発性フェノール産生。4つの地域すべてで毎日の平均脂肪摂取量が高いことがわかっており、地域間に違いは現れませんでした。飽和脂肪酸の消費量は、高感度地域よりも低吸気地域の方が高かった。非留置性多糖(食物繊維の主要成分)、炭水化物、およびタンパク質(主に乳)の摂取量は、コペンハーゲンの高感度エリアよりもパリッカラの低吸気地域で高かった。糞便胆汁酸濃度は、低吸気領域よりも高中感受性領域で高く、他の2つの領域には中間値がありました。糞便のバルクは、結腸直腸癌の発生率と逆関連を示しました。食品の糞便細菌学または変異原性活性に関して違いは観察されませんでした。これらの結果は、食事脂肪、タンパク質、肉の摂取量が高いにもかかわらず、集団が結腸直腸癌のリスクが低いことを示しています。栄養炭水化物と繊維は保護と見なされる場合があります。大腸がんのリスクを制限するメカニズムの1つは、糞便のバルクの増加が高脂肪食の被験者の結腸胆汁酸濃度の増加を希釈するため、そのような摂取に起因する糞便のバルクの増加です。

Some 30 randomly selected men, aged 50-59 years, were investigated in each of 4 areas--Copenhagen, Them (rural Denmark), Helsinki, and Parikkala (rural Finland)--to determine the relationship of diet, gut transit time, fecal bulk, fecal bacteriology, bile acid concentration, and urinary volatile phenol production to large bowel cancer risk. Average daily fat intake was found to be high in all 4 areas, and no differences emerged between areas. Saturated fatty acid consumption was higher in low-incidence areas than in high-incidence areas. Intakes of nonstarch polysaccharides (the main component of dietary fiber), carbohydrate, and protein (mainly milk) were higher in the low-incidence area of Parikkala than in the high-incidence area of Copenhagen. The fecal bile acid concentration was higher in the high-incidence area than in the low-incidence area, with the other 2 areas having intermediate values. Fecal bulk showed an inverse association with colorectal cancer incidence. No differences were observed with regard to fecal bacteriology or mutagenic activity of the foods. These results indicate that a population can have a low risk of colorectal cancer despite a high intake of dietary fat, protein, and meat. Dietary carbohydrate and fiber may be considered protective. One mechanism limiting colorectal cancer risk could be the increase in fecal bulk resulting from such intakes, since increased fecal bulk dilutes the increased colonic bile acid concentrations of subjects on high-fat diets.

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