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Mutation research1994Apr01Vol.317issue(2)

コーヒーの潜在的な遺伝毒性、変異原性および抗抗抗ゲニック効果:レビュー

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

コーヒーとカフェインは細菌と真菌に対する変異原性であり、高濃度では培養中の哺乳類細胞に対しても変異原性です。しかし、バクテリアまたは哺乳類細胞が解毒酵素を含む肝臓抽出物の存在下で培養されると、コーヒーの変異原性効果は消滅します。生体内では、コーヒーとカフェインには変異原性の効果がありません。コーヒーとカフェインは他の多くの変異体と相互作用することができ、その効果はX線、紫外線、およびいくつかの化学物質と相乗的です。カフェインは、染色体異常を誘導するのではなく、蒸発するのではなく増強し、変異原性物質の亜致死的損傷を致死的損傷に変換するようです。逆に、コーヒーとカフェインは、多数の化学物質の変異原性効果を阻害することもできます。これらの抗抗ゲニック効果は、変異原性物質の作用時間と比較して、コーヒーの投与時間に依存します。その場合、カフェインは照射細胞の有糸分裂とリン酸化の正常なサイクルを回復できるようです。最後に、コーヒーの最も重要な成分の潜在的な遺伝毒性および変異原性効果がレビューされます。カフェインの変異原性は、主に脂肪族ジカルボニルなどの化学的に反応性のある成分に起因しています。焙煎プロセス中に形成される後者の化合物は、細菌に対して変異原性ですが、哺乳類細胞には少ないです。過酸化水素はあまり活性ではありませんが、メチルグリオキサールの変異原性特性を大幅に促進するようです。フェノール化合物は変異原性ではなく、抗癌性です。熱分解中に形成されたベンゾピレンと変異体は変異原性ではありませんが、高温でのコーヒー豆の焙煎は変異原性のヘテロサイクリックアミンを生成します。結論として、コーヒーとカフェインの変異原性の可能性は低い生物で実証されていますが、通常、人間のカフェインの推定致死量よりも数桁大きい用量です。したがって、中程度から正常な量のコーヒーとカフェインの消費の可能性は、人間の変異原性効果を誘発する可能性はほとんど存在しません。

コーヒーとカフェインは細菌と真菌に対する変異原性であり、高濃度では培養中の哺乳類細胞に対しても変異原性です。しかし、バクテリアまたは哺乳類細胞が解毒酵素を含む肝臓抽出物の存在下で培養されると、コーヒーの変異原性効果は消滅します。生体内では、コーヒーとカフェインには変異原性の効果がありません。コーヒーとカフェインは他の多くの変異体と相互作用することができ、その効果はX線、紫外線、およびいくつかの化学物質と相乗的です。カフェインは、染色体異常を誘導するのではなく、蒸発するのではなく増強し、変異原性物質の亜致死的損傷を致死的損傷に変換するようです。逆に、コーヒーとカフェインは、多数の化学物質の変異原性効果を阻害することもできます。これらの抗抗ゲニック効果は、変異原性物質の作用時間と比較して、コーヒーの投与時間に依存します。その場合、カフェインは照射細胞の有糸分裂とリン酸化の正常なサイクルを回復できるようです。最後に、コーヒーの最も重要な成分の潜在的な遺伝毒性および変異原性効果がレビューされます。カフェインの変異原性は、主に脂肪族ジカルボニルなどの化学的に反応性のある成分に起因しています。焙煎プロセス中に形成される後者の化合物は、細菌に対して変異原性ですが、哺乳類細胞には少ないです。過酸化水素はあまり活性ではありませんが、メチルグリオキサールの変異原性特性を大幅に促進するようです。フェノール化合物は変異原性ではなく、抗癌性です。熱分解中に形成されたベンゾピレンと変異体は変異原性ではありませんが、高温でのコーヒー豆の焙煎は変異原性のヘテロサイクリックアミンを生成します。結論として、コーヒーとカフェインの変異原性の可能性は低い生物で実証されていますが、通常、人間のカフェインの推定致死量よりも数桁大きい用量です。したがって、中程度から正常な量のコーヒーとカフェインの消費の可能性は、人間の変異原性効果を誘発する可能性はほとんど存在しません。

Coffee and caffeine are mutagenic to bacteria and fungi, and in high concentrations they are also mutagenic to mammalian cells in culture. However, the mutagenic effects of coffee disappear when bacteria or mammalian cells are cultured in the presence of liver extracts which contain detoxifying enzymes. In vivo, coffee and caffeine are devoid of mutagenic effects. Coffee and caffeine are able to interact with many other mutagens and their effects are synergistic with X-rays, ultraviolet light and some chemical agents. Caffeine seems to potentiate rather than to induce chromosomal aberrations and also to transform sublethal damage of mutagenic agents into lethal damage. Conversely, coffee and caffeine are also able to inhibit the mutagenic effects of numerous chemicals. These antimutagenic effects depend on the time of administration of coffee as compared to the acting time of the mutagenic agent. In that case, caffeine seems to be able to restore the normal cycle of mitosis and phosphorylation in irradiated cells. Finally, the potential genotoxic and mutagenic effects of the most important constituents of coffee are reviewed. Mutagenicity of caffeine is mainly attributed to chemically reactive components such as aliphatic dicarbonyls. The latter compounds, formed during the roasting process, are mutagenic to bacteria but less to mammalian cells. Hydrogen peroxide is not very active but seems to considerably enhance mutagenic properties of methylglyoxal. Phenolic compounds are not mutagenic but rather anticarcinogenic. Benzopyrene and mutagens formed during pyrolysis are not mutagenic whereas roasting of coffee beans at high temperature generates mutagenic heterocyclic amines. In conclusion, the mutagenic potential of coffee and caffeine has been demonstrated in lower organisms, but usually at doses several orders of magnitude greater than the estimated lethal dose for caffeine in humans. Therefore, the chances of coffee and caffeine consumption in moderate to normal amounts to induce mutagenic effects in humans are almost nonexistent.

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