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Journal of animal science1995Mar01Vol.73issue(3)

遊離およびタンパク質結合リジンを含む食事を受けている豚を育てることによるリジン酸化

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

飼料におけるアミノ酸の利用可能性に関する知識は、正確な食事療法の中心です。食事のリジン酸化は、食事のリジンの利用可能性を予測する手段として評価されました。栽培豚(30 kg)にコントロール(1.43%のリジン)、遊離リジン補助豆腐の食事、または綿密な食事補充された食事が提供されました。サプリメントされた食事は、同等の総リジン(30 kg BWで約24.2 g/d)を提供しましたが、リジンの利用可能性は、それぞれ遊離リジン、大豆の食事、および綿密な食事で勾配比アッセイによって決定されました。飼料は、メンテナンスエネルギーの摂取量の3倍を達成するために、1日あたり8つの等間隔の食事で提供されました。L- [U-14C]リジン(1 mu Ci/kg BW)を含む食事に続いて、14CO2の有効期限が切れると、リジン酸化は、対照食の場合は低く(p <.05)、他の3つの食事で異なりませんでした。静脈内投与後のリジン酸化は、コントロールを与えられた豚の場合は最低(p <.05)、綿実の食事を与えられた豚の場合は最高(p <.05)、およびフリーリジン補助食を与えられた豚の中間(p <.05)(p <.05)は、リジン補助食を与えました(27.1、80.2、47.5、47.5、DPM/KG x 10(-2)。血漿リジン濃度は低く(p <.05)、リジン特異的放射能は、遊離リジンを含む食事を含む食事に続くよりも綿実の食事を含む食事を含む食事に続いてより高くなる傾向があり、リジンプールが綿ミール産物の食事を受けている豚の方が小さかったことを示しました。

飼料におけるアミノ酸の利用可能性に関する知識は、正確な食事療法の中心です。食事のリジン酸化は、食事のリジンの利用可能性を予測する手段として評価されました。栽培豚(30 kg)にコントロール(1.43%のリジン)、遊離リジン補助豆腐の食事、または綿密な食事補充された食事が提供されました。サプリメントされた食事は、同等の総リジン(30 kg BWで約24.2 g/d)を提供しましたが、リジンの利用可能性は、それぞれ遊離リジン、大豆の食事、および綿密な食事で勾配比アッセイによって決定されました。飼料は、メンテナンスエネルギーの摂取量の3倍を達成するために、1日あたり8つの等間隔の食事で提供されました。L- [U-14C]リジン(1 mu Ci/kg BW)を含む食事に続いて、14CO2の有効期限が切れると、リジン酸化は、対照食の場合は低く(p <.05)、他の3つの食事で異なりませんでした。静脈内投与後のリジン酸化は、コントロールを与えられた豚の場合は最低(p <.05)、綿実の食事を与えられた豚の場合は最高(p <.05)、およびフリーリジン補助食を与えられた豚の中間(p <.05)(p <.05)は、リジン補助食を与えました(27.1、80.2、47.5、47.5、DPM/KG x 10(-2)。血漿リジン濃度は低く(p <.05)、リジン特異的放射能は、遊離リジンを含む食事を含む食事に続くよりも綿実の食事を含む食事を含む食事に続いてより高くなる傾向があり、リジンプールが綿ミール産物の食事を受けている豚の方が小さかったことを示しました。

Knowledge of amino acid availability in feedstuffs is central to accurate diet formulation. Dietary lysine oxidation was evaluated as a means of predicting dietary lysine availability. Growing pigs (30 kg) were offered control (1.43% lysine), free lysine-supplemented soybean meal-, or cottonseed meal-supplemented diets. Supplemented diets provided equivalent total lysine (approximately 24.2 g/d at 30 kg BW) but availabilities of lysine, determined by slope-ratio assay, in the free lysine, soybean meal, and cottonseed meal were 100, 90, and 30%, respectively. Feed was offered in eight equally spaced meals per day to achieve three times maintenance energy intake. Following a meal containing L-[U-14C]lysine (1 mu Ci/kg BW), lysine oxidation, as 14CO2 expired, was lower (P < .05) for the control diet but not different between the other three diets, contrary to the hypothesis. Lysine oxidation following an intravenous bolus dose was lowest (P < .05) for pigs fed the control, highest (P < .05) for pigs fed the cottonseed diet, and intermediate (P < .05) for pigs fed the free lysine-supplemented diet (27.1, 80.2, and 47.5, dpm/kg x 10(-2), respectively). Plasma lysine concentration was lower (P < .05) and lysine specific radioactivity tended to be higher (P < .10) following a meal containing cottonseed than following a meal containing free lysine, indicating that the lysine pool was smaller in pigs receiving the cottonseed-meal diet.(ABSTRACT TRUNCATED AT 250 WORDS)

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