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ヒト好酸球性白血病(EOL-1)細胞は、血小板活性化因子(1-O-アルキル-2-アセチル-Sn-グリセロ-3-ホスホコリン)(PAF)を生成する能力について調べられ、ドコサの補給の効果について検査されました。PAF合成上のヘキサエン酸(C22:6N-3)(DHA)は、リン脂質の脂肪酸組成とアラキドン酸の解放(C20:4N-6 AA)に関連して調査されました。未分化細胞はPAFを産生しませんでしたが、IFN-GAMMA分化EOL-1の曝露は、Caイオンフォアに応答してPAFを生成しました。さらに、IFN-GAMMA処理細胞は、遊離脂肪酸を放出する能力を獲得しました。その約55%はAAであることがわかりました。DHAをEOL-1の培養に24時間補充すると、PAF産生は3〜10 microMの濃度で40〜50%減少しました。一方、10ミクロムエイコサペンタエン酸(C20:5N-3)の補給は、PAF産生を有意に減少させませんでした。10ミクロムDHAの補給により、アルキルシルグリセロホスホリンを含むリン脂質サブクラスのDHAレベルは、他の不飽和脂肪酸の同時減少とともに大幅に増加しました。これらの細胞では、イオノフォアに応じてAAの解放が55%減少しました。DHAがリン脂質で濃縮された場合でも、イオノフォア刺激に応じてDHA放出はほとんど無視できず、リン脂質のDHA部分がリン酸脂質A2の作用の影響を受けないことを示しています。さらに、AA放出の減少はリン脂質のAAレベルの減少よりもはるかに多いため、DHAの補給はいくつかの未知のメカニズムによるホスホリパーゼA2反応を減衰させるように見えました。アセチル-CoA:刺激された細胞溶解物の1-アルキルGPCアセチルトランスフェラーゼ活性もDHA補給によって減少しましたが、PAF合成またはAA放出のそれと比較した場合、減少ははるかに少なかった。これらの結果は、DHAの濃縮は、主にAA特異的ホスホリパーゼによって触媒される初期反応であるPAF合成に対する酵素反応を減衰させることを意味し、それによりEOL-1のPAF合成を減少させることを示しています。
ヒト好酸球性白血病(EOL-1)細胞は、血小板活性化因子(1-O-アルキル-2-アセチル-Sn-グリセロ-3-ホスホコリン)(PAF)を生成する能力について調べられ、ドコサの補給の効果について検査されました。PAF合成上のヘキサエン酸(C22:6N-3)(DHA)は、リン脂質の脂肪酸組成とアラキドン酸の解放(C20:4N-6 AA)に関連して調査されました。未分化細胞はPAFを産生しませんでしたが、IFN-GAMMA分化EOL-1の曝露は、Caイオンフォアに応答してPAFを生成しました。さらに、IFN-GAMMA処理細胞は、遊離脂肪酸を放出する能力を獲得しました。その約55%はAAであることがわかりました。DHAをEOL-1の培養に24時間補充すると、PAF産生は3〜10 microMの濃度で40〜50%減少しました。一方、10ミクロムエイコサペンタエン酸(C20:5N-3)の補給は、PAF産生を有意に減少させませんでした。10ミクロムDHAの補給により、アルキルシルグリセロホスホリンを含むリン脂質サブクラスのDHAレベルは、他の不飽和脂肪酸の同時減少とともに大幅に増加しました。これらの細胞では、イオノフォアに応じてAAの解放が55%減少しました。DHAがリン脂質で濃縮された場合でも、イオノフォア刺激に応じてDHA放出はほとんど無視できず、リン脂質のDHA部分がリン酸脂質A2の作用の影響を受けないことを示しています。さらに、AA放出の減少はリン脂質のAAレベルの減少よりもはるかに多いため、DHAの補給はいくつかの未知のメカニズムによるホスホリパーゼA2反応を減衰させるように見えました。アセチル-CoA:刺激された細胞溶解物の1-アルキルGPCアセチルトランスフェラーゼ活性もDHA補給によって減少しましたが、PAF合成またはAA放出のそれと比較した場合、減少ははるかに少なかった。これらの結果は、DHAの濃縮は、主にAA特異的ホスホリパーゼによって触媒される初期反応であるPAF合成に対する酵素反応を減衰させることを意味し、それによりEOL-1のPAF合成を減少させることを示しています。
Human eosinophilic leukemia (Eol-1) cells were examined for their ability to generate platelet-activating factor (1-O-alkyl-2-acetyl-sn-glycero-3-phosphocholine) (PAF) and the effect of supplementation of docosa-hexaenoic acid (C22:6n-3) (DHA) on the PAF synthesis was explored in relation to the fatty acid composition of phospholipids and the liberation of arachidonic acid (C20:4n-6 AA). Although undifferentiated cells did not produce PAF, the exposure of IFN-gamma differentiated Eol-1 to generate PAF in response to the Ca-ionophore. In addition, the IFN-gamma-treated cells acquired the ability to release free fatty acids, approximately 55% of which was found to be AA. When DHA was supplemented into the culture of Eol-1 for 24 h, PAF production decreased by 40 to 50% at concentrations of 3 to 10 microM. On the other hand, supplementation of 10 microM eicosapentaenoic acid (C20:5n-3) did not significantly decrease PAF production. With the supplementation of 10 microM DHA, DHA levels in phospholipid subclasses, including alkylacylglycerophosphocholine, were greatly increased with concurrent decreases in other unsaturated fatty acids. In these cells, the liberation of AA in response to an ionophore was decreased by 55%. Even when DHA was enriched in phospholipids, DHA release in response to ionophore stimulation was almost negligible, indicating that the DHA moiety of phospholipids is not susceptible to the action of phospholipase A2. Furthermore, DHA supplementation appeared to attenuate phospholipase A2 reaction by some unknown mechanism because the decrease in AA release was much more than that for the AA level in phospholipids. Acetyl-CoA:1-alkylGPC acetyltransferase activity of stimulated cell lysate was also reduced by DHA supplementation but the reduction was much less when compared with that of PAF synthesis or AA release. These results implicated that enrichment of DHA attenuates enzymic reactions for PAF synthesis, mainly the initial reaction catalyzed by AA-specific phospholipase, and thereby reduces PAF synthesis in Eol-1.
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