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Journal of diabetes and its complications19960101Vol.10issue(2)

未調理のコーンスターチを使用して、I型糖尿病の小児および青年の夜間性低血糖を回避する

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文献タイプ:
  • Clinical Trial
  • Controlled Clinical Trial
  • Journal Article
概要
Abstract

I型糖尿病の集中的な管理は、低血糖の大幅な増加につながる可能性があります。この研究では、糖尿病と夜間の低血糖の歴史を伴う13人の患者(3.0〜17.5歳)の13人の患者に低血糖を回避するために未調理のコーンスターチの使用を評価しました。通常の就寝時のスナック(標準スナック期間)は14日間与えられ、その後14日間が与えられ、その後、炭水化物含有量の25%〜50%が牛乳の未調理のコーンスターチ(テストスナック期間)として投与されました。血糖値は、28日間の研究中に0200および朝食前に得られました。2つの期間中に、朝食の血糖値の前に平均(+/- SD)に差は見つかりませんでした。ただし、平均(+/- SD)低血糖エピソードの数(血糖<60 mg/dLまたは3.3 mmol/L)の数は、0200(P <0.025)および朝食前のテストスナック期間中に大幅に減少しました(P <<0.01)標準スナック期間と比較した(標準スナック2.00 +/- 2.12対テストスナック0.61 +/- 0.87 0200、標準スナック2.61+/- 2.25対テストスナック0.69 +/- 1.03朝食前)。さらに、夜間にすべてのHグルコースレベルで評価された4人の子供で、コーンスターチの摂取後に安定した血糖が達成されました。我々の結果は、未調理のコーンスターチが、I型糖尿病患者の夜間性低血糖の頻度を減らすのに役立つ可能性があることを示唆しています。この低コストの単純な介入は、集中的な糖尿病管理のリスクを減らすための補助療法と見なされる可能性があります。

I型糖尿病の集中的な管理は、低血糖の大幅な増加につながる可能性があります。この研究では、糖尿病と夜間の低血糖の歴史を伴う13人の患者(3.0〜17.5歳)の13人の患者に低血糖を回避するために未調理のコーンスターチの使用を評価しました。通常の就寝時のスナック(標準スナック期間)は14日間与えられ、その後14日間が与えられ、その後、炭水化物含有量の25%〜50%が牛乳の未調理のコーンスターチ(テストスナック期間)として投与されました。血糖値は、28日間の研究中に0200および朝食前に得られました。2つの期間中に、朝食の血糖値の前に平均(+/- SD)に差は見つかりませんでした。ただし、平均(+/- SD)低血糖エピソードの数(血糖<60 mg/dLまたは3.3 mmol/L)の数は、0200(P <0.025)および朝食前のテストスナック期間中に大幅に減少しました(P <<0.01)標準スナック期間と比較した(標準スナック2.00 +/- 2.12対テストスナック0.61 +/- 0.87 0200、標準スナック2.61+/- 2.25対テストスナック0.69 +/- 1.03朝食前)。さらに、夜間にすべてのHグルコースレベルで評価された4人の子供で、コーンスターチの摂取後に安定した血糖が達成されました。我々の結果は、未調理のコーンスターチが、I型糖尿病患者の夜間性低血糖の頻度を減らすのに役立つ可能性があることを示唆しています。この低コストの単純な介入は、集中的な糖尿病管理のリスクを減らすための補助療法と見なされる可能性があります。

Intensive management of type I diabetes mellitus may lead to a significant increase in hypoglycemia. This study evaluated the use of uncooked cornstarch to avert hypoglycemia in 13 patients, ages 3.0-17.5 years, with diabetes and a history of nighttime hypoglycemia. The usual bedtime snack (Standard Snack Period) was given for 14 days followed by 14 days in which 25%-50% of the carbohydrate content was given as uncooked cornstarch in milk (Test Snack Period). Blood glucose levels were obtained at 0200 and before breakfast during the 28-day study. No difference was found between the mean (+/- SD) before breakfast blood glucose levels during the two periods; however, the mean (+/- SD) number of hypoglycemic episodes (blood glucose < 60 mg/dL or 3.3 mmol/L) was reduced significantly during the Test Snack Period at both 0200 (p < 0.025) and before breakfast (p < 0.01) compared to Standard Snack Period (Standard Snack 2.00 +/- 2.12 versus Test Snack 0.61 +/- 0.87 at 0200, Standard Snack 2.61 +/- 2.25 versus Test Snack 0.69 +/- 1.03 before breakfast). In addition, in four children who were evaluated with every-2-h glucose levels through the night, stable glycemia was achieved after cornstarch ingestion. Our results suggest that uncooked cornstarch may be useful to decrease the frequency of nocturnal hypoglycemia in type I diabetes patients. This low-cost, simple intervention might be considered as an adjunctive therapy to diminish the risk of intensive diabetes management.

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