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Journal of animal science1996Jun01Vol.74issue(6)

飼料、炭水化物源、および羊の食事療法に対する重炭酸ナトリウムの包含の物理的形態の影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

私たちは、反minantが最適な反minal状態を維持することにより、高レベルの飼料摂取量を促進する食事を選択しようとするという仮説を提案しました。仮説の3つのテストでは、2つの高エネルギー密度(ED)飼料の選択または高ED飼料の選択を選択した羊の食事選択が1)重炭酸ナトリウムの包含(NAHCO3; 1、2の影響を受けるかどうかが考慮されました。、および高[ed]フィードの4%[wt/wt]);2)高ED飼料の食事性炭水化物源(大麦ベース、Bおよびシュガービート/大麦、s)。または3)低EDフィードの物理的な形(アルファルファ:ペレット、ALFP、ロングチョップ、ALFL)。これらを実施するために、42匹の子羊が7つの6 x 6ラテンの正方形で使用されました。これは、単独で提供され、フィードBまたはSとそのNAHCO3誘導体とペアになった食品とALFPのいずれかで、単独で提供された食品BとSとペアリングされました。彼らのNAHCO3誘導体は選択として。各ラテンの正方形の期間は3週間続きました。NAHCO3添加高ED飼料と高または低EDの飼料との間の選択のために、NAHCO3を含めると飼料摂取量が増加しました。そのレベルの包含は、選択された補給されていない高EDフィードの割合(p <.05)に顕著な影響を及ぼしましたが、選択された低EDフィード(ALFALFA)の割合ではありませんでした。高EDフィードがシュガービート/大麦(P <.05)ではなく、大麦(b)に基づいている場合、より多くのアルファルファが選択されました。アルファルファの物理的形態は、ALFL(ロングチョップ)ではなく飼料選択でALFP(ペレット化)が提供されたときにその選択が大きかったため(P <.001)、食事の選択に影響を与えました。羊の食事選択と飼料摂取に対するNAHCO3レベル、食事炭水化物、および物理的形態の重要な効果は、提案された実験的仮説と一致しています。

私たちは、反minantが最適な反minal状態を維持することにより、高レベルの飼料摂取量を促進する食事を選択しようとするという仮説を提案しました。仮説の3つのテストでは、2つの高エネルギー密度(ED)飼料の選択または高ED飼料の選択を選択した羊の食事選択が1)重炭酸ナトリウムの包含(NAHCO3; 1、2の影響を受けるかどうかが考慮されました。、および高[ed]フィードの4%[wt/wt]);2)高ED飼料の食事性炭水化物源(大麦ベース、Bおよびシュガービート/大麦、s)。または3)低EDフィードの物理的な形(アルファルファ:ペレット、ALFP、ロングチョップ、ALFL)。これらを実施するために、42匹の子羊が7つの6 x 6ラテンの正方形で使用されました。これは、単独で提供され、フィードBまたはSとそのNAHCO3誘導体とペアになった食品とALFPのいずれかで、単独で提供された食品BとSとペアリングされました。彼らのNAHCO3誘導体は選択として。各ラテンの正方形の期間は3週間続きました。NAHCO3添加高ED飼料と高または低EDの飼料との間の選択のために、NAHCO3を含めると飼料摂取量が増加しました。そのレベルの包含は、選択された補給されていない高EDフィードの割合(p <.05)に顕著な影響を及ぼしましたが、選択された低EDフィード(ALFALFA)の割合ではありませんでした。高EDフィードがシュガービート/大麦(P <.05)ではなく、大麦(b)に基づいている場合、より多くのアルファルファが選択されました。アルファルファの物理的形態は、ALFL(ロングチョップ)ではなく飼料選択でALFP(ペレット化)が提供されたときにその選択が大きかったため(P <.001)、食事の選択に影響を与えました。羊の食事選択と飼料摂取に対するNAHCO3レベル、食事炭水化物、および物理的形態の重要な効果は、提案された実験的仮説と一致しています。

We proposed an hypothesis that ruminants attempt to select a diet that promotes high levels of feed intake by maintaining optimal ruminal conditions. Three tests of the hypothesis considered whether the diet selection of sheep given either a choice of two high energy density (ED) feeds or a choice between a high and a low ED feed is affected by 1) sodium bicarbonate inclusion (NaHCO3; 1, 2, and 4% [wt/wt]) in the high [ED] feed); 2) dietary carbohydrate source (barley-based, B and sugar beet/ barley, S) of the high ED feed; or 3) physical form (alfalfa: pelleted, ALFP and long chop, ALFL) of the low ED feed. To conduct these, 42 lambs were used in seven 6 x 6 Latin squares, which were either foods ALFL and ALFP offered alone and paired with feed B or S and their NaHCO3 derivatives as a choice, or foods B and S offered alone and paired with their NaHCO3 derivatives as a choice. Each Latin square period lasted for 3 wk. For the choices between a NaHCO3-supplemented high ED feed and either a high or a low ED one, the inclusion of NaHCO3 increased feed intake. Its level of inclusion had a marked effect on the proportion of unsupplemented high ED feed selected (P < .05) but not on the proportion of low ED feed (alfalfa) selected. More alfalfa was selected when the high ED feed was based on barley (B) rather than sugar beet/barley (S) (P < .05). The physical form of the alfalfa affected diet selection because its selection was greater (P < .001) when ALFP (pelleted) was offered in the feed choice rather than ALFL (long-chop). The significant effects of NaHCO3 level, dietary carbohydrate, and physical form on the diet selection and feed intake of the sheep are consistent with the proposed experimental hypothesis.

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