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Clinical and experimental allergy : journal of the British Society for Allergy and Clinical Immunology1996Sep01Vol.26issue(9)

卵アレルギー患者のPBMCから生成された、卵形、卵子、および2つのOA合成エピトープの特定のT細胞株

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PMID:8889264DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景:鶏の卵白のタンパク質は、食物に一般的な成分であり、排除するのが困難です。卵白のアレルゲンは、食物アレルギーに苦しむ比較的多くの患者の間でアレルギー症状を誘発します。B細胞エピトープ鶏卵の白いメジャーアレルゲンが報告されています。IgE抗体形成はほとんどT細胞依存であることを考慮すると、T細胞エピトープの研究は、T細胞依存および独立したIgE応答の両方に不可欠です。 目的:食物アレルゲンを認識するT細胞エピトープに関する情報はほとんど報告されていません。鶏の卵白アレルゲンとアミノ酸残基No. 105-122および323-339にある2つの合成OAペプチドに対するT細胞応答を調査しました。 方法:雌鶏の卵アレルギー患者からの末梢血単核細胞が調査されました。卵白のさまざまなアレルゲンが刺激に使用されました。一次増殖反応が検出され、その後、特異性、表現型、サイトカインプロファイル、IgE産生について調べられた長期培養の生成が検出されました。アレルゲン特異的T細胞株は、卵子の合成ペプチド13個のパネルを使用してマッピングされました。 結果:卵子様体、リゾチーム、卵形成エピトープ105-122を認識するヒトT細胞が初めて報告されます。細胞株はCD4+/CD8+ T細胞を濃縮しました(CD2+> 95%)。卵形成および卵形成は、卵形および卵子特異的T細胞株に存在する少量のB細胞(1%)によってIgE合成を誘導しました。 結論:ヒトT細胞は、卵子分子内でいくつかの卵白アレルゲンとエピトープを認識しました。特定のIgEは、卵形と卵子様式で刺激された培養で産生されました。OAペプチド105-122および323-339は、2人の患者の特定のIGEに親近感を持っていません。ペプチドベースの免疫療法のメカニズムに関して特に興味深い可能性のある観察結果。

背景:鶏の卵白のタンパク質は、食物に一般的な成分であり、排除するのが困難です。卵白のアレルゲンは、食物アレルギーに苦しむ比較的多くの患者の間でアレルギー症状を誘発します。B細胞エピトープ鶏卵の白いメジャーアレルゲンが報告されています。IgE抗体形成はほとんどT細胞依存であることを考慮すると、T細胞エピトープの研究は、T細胞依存および独立したIgE応答の両方に不可欠です。 目的:食物アレルゲンを認識するT細胞エピトープに関する情報はほとんど報告されていません。鶏の卵白アレルゲンとアミノ酸残基No. 105-122および323-339にある2つの合成OAペプチドに対するT細胞応答を調査しました。 方法:雌鶏の卵アレルギー患者からの末梢血単核細胞が調査されました。卵白のさまざまなアレルゲンが刺激に使用されました。一次増殖反応が検出され、その後、特異性、表現型、サイトカインプロファイル、IgE産生について調べられた長期培養の生成が検出されました。アレルゲン特異的T細胞株は、卵子の合成ペプチド13個のパネルを使用してマッピングされました。 結果:卵子様体、リゾチーム、卵形成エピトープ105-122を認識するヒトT細胞が初めて報告されます。細胞株はCD4+/CD8+ T細胞を濃縮しました(CD2+> 95%)。卵形成および卵形成は、卵形および卵子特異的T細胞株に存在する少量のB細胞(1%)によってIgE合成を誘導しました。 結論:ヒトT細胞は、卵子分子内でいくつかの卵白アレルゲンとエピトープを認識しました。特定のIgEは、卵形と卵子様式で刺激された培養で産生されました。OAペプチド105-122および323-339は、2人の患者の特定のIGEに親近感を持っていません。ペプチドベースの免疫療法のメカニズムに関して特に興味深い可能性のある観察結果。

BACKGROUND: Proteins of hen egg whites are common ingredients in food and difficult to eliminate. Allergens of egg white induce allergic symptoms among relatively high numbers of patients suffering from food allergy. B cell epitopes to hen egg white major allergens have been reported. Considering that IgE antibody formation is mostly T cell dependent, the study of T cell epitopes is essential for both T cell dependent and independent IgE response. OBJECTIVES: Little information on T cell epitopes recognizing food allergens has been reported. T cell responses to hen egg white allergens and two synthetic OA peptides located at amino acid residues No. 105-122 and 323-339 were investigated. METHODS: Peripheral blood mononuclear cells from hen egg allergic patients were investigated. Various allergens of hen egg white were used for stimulation. Primary proliferation responses were detected followed by the generation of long-term cultures which were examined for their specificity, phenotype, cytokine profile and IgE production. The allergen specific T cell lines were mapped using a panel of 13 synthetic peptides of ovalbumin. RESULTS: Human T cells recognizing ovomucoid, lysozyme and ovalbumin epitope 105-122 are reported for the first time. The cell lines were enriched CD4+/CD8+ T cells (CD2+ > 95%). Ovomucoid and ovalbumin induced IgE synthesis by a small fraction of B cells (1%) present in the ovalbumin and ovomucoid specific T cell lines. CONCLUSIONS: Human T cells recognized several egg white allergens and epitopes within the ovalbumin molecule. Specific IgE was produced in cultures stimulated with ovalbumin and ovomucoid. OA peptides 105-122 and 323-339 have no affinity to the specific IgE of the two patients; an observation which could be of particular interest regarding the mechanisms of peptide-based immunotherapy.

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