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酵母ヘキソキナーゼ(HK)および酵母グルコース-6-リン酸デヒドロゲナーゼ(G-6-PDG)による触媒活性の温度誘発性損失のメカニズムの運動学的研究により、プロセスの解離性の性質が示されています。温度範囲40〜47度Cでは、モノマーユニットの不可逆的な変性のステップが活性単位への不活性オリゴマー型の可逆的解離に続き、触媒活性の増加をもたらす連続した反応の観点から、それらは十分に説明されています。実験データは解離メカニズムのフレームワークで分析されており、個々のレート定数を計算するための半定量的方法が開発されました。
酵母ヘキソキナーゼ(HK)および酵母グルコース-6-リン酸デヒドロゲナーゼ(G-6-PDG)による触媒活性の温度誘発性損失のメカニズムの運動学的研究により、プロセスの解離性の性質が示されています。温度範囲40〜47度Cでは、モノマーユニットの不可逆的な変性のステップが活性単位への不活性オリゴマー型の可逆的解離に続き、触媒活性の増加をもたらす連続した反応の観点から、それらは十分に説明されています。実験データは解離メカニズムのフレームワークで分析されており、個々のレート定数を計算するための半定量的方法が開発されました。
Kinetic study of the mechanism of the temperature-induced loss of the catalytic activity by yeast hexokinase (HK) and yeast glucose-6-phosphate dehydrogenase (G-6-PDG) has shown the dissociative nature of the processes. In the temperature range 40-47 degrees C, they are satisfactorily described in terms of consecutive reactions in which steps of irreversible denaturation of the monomeric units follow the reversible dissociation of inactive oligomeric forms into the active units, resulting in an increase in catalytic activity. The experimental data have been analyzed in the framework of the dissociative mechanism, and a semiquantitative method has been developed for calculating the individual rate constants.
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