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European journal of clinical nutrition1997Jul01Vol.51issue(7)

コーヒー豆のジテルペンは、ヒトのリポタンパク質(a)の血清レベルを減少させる:4つのランダム化比較試験の結果

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文献タイプ:
  • Clinical Trial
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

目的:ろ過されていないコーヒーは、ジテルペンカフェストールとカハウェオールの存在により、人間に血清LDLコレステロールを育てます。フィルター処理されていないコーヒーの慢性摂取量を持つノルウェー人は、食事介入に対して鈍感なLDL様粒子であるリポタンパク質(a)の血清レベルが上昇しています。現在、リポタンパク質(a)レベルに対するコーヒージテルペンの影響を実験的に研究しました。 設計:4つのランダム化比較試験。 被験者:健康的で正常脂質化したボランティア。 介入:4〜24週間、コーヒー、コーヒーオイル、純粋なジテルペン。 主な結果測定:リポタンパク質の循環レベル(A)。 結果:1日あたり5〜6杯のカフェティエールコーヒーを飲んでいる22人の被験者では、リポタンパク質の中央値(a)は2か月後に1.5 mg/dL(p = 0.03)、半年後に0.5 mg/dlでした(p> 0.05)、24のフィルターコーヒーを飲む人に比べて。2つの別々の試験で、10〜20カップのフィルター処理されていないコーヒーに相当するリポタンパク質(A)レベル(P <0.05)までのレベルを減らしました(グループあたりn = 12-16)。カフェストールとカフェオールの精製混合、およびカフェストールだけでなく、LP(a)レベルの低下にも効果的でした(n = 10)。4つの試行で平均して、各10 mg/dのカフェストル(プラスカフェオール)(カフェティエールコーヒーの2〜3カップに存在する量)が、LP(a)が0.5 mg/dLまたは4%のレベルを取得した後、ベースライン値から4%4週間(n = 63)。 結論:コーヒージテルペンは、血清リポタンパク質(A)レベルに影響を与えることが示されている数少ない食事の例外の1つです。ただし、LP(a)のコーヒーディテターペンの効力を減らすことは、長期的には沈む可能性があり、その悪影響はリポタンパク質(a)低下剤としての使用を妨げる可能性があります。

目的:ろ過されていないコーヒーは、ジテルペンカフェストールとカハウェオールの存在により、人間に血清LDLコレステロールを育てます。フィルター処理されていないコーヒーの慢性摂取量を持つノルウェー人は、食事介入に対して鈍感なLDL様粒子であるリポタンパク質(a)の血清レベルが上昇しています。現在、リポタンパク質(a)レベルに対するコーヒージテルペンの影響を実験的に研究しました。 設計:4つのランダム化比較試験。 被験者:健康的で正常脂質化したボランティア。 介入:4〜24週間、コーヒー、コーヒーオイル、純粋なジテルペン。 主な結果測定:リポタンパク質の循環レベル(A)。 結果:1日あたり5〜6杯のカフェティエールコーヒーを飲んでいる22人の被験者では、リポタンパク質の中央値(a)は2か月後に1.5 mg/dL(p = 0.03)、半年後に0.5 mg/dlでした(p> 0.05)、24のフィルターコーヒーを飲む人に比べて。2つの別々の試験で、10〜20カップのフィルター処理されていないコーヒーに相当するリポタンパク質(A)レベル(P <0.05)までのレベルを減らしました(グループあたりn = 12-16)。カフェストールとカフェオールの精製混合、およびカフェストールだけでなく、LP(a)レベルの低下にも効果的でした(n = 10)。4つの試行で平均して、各10 mg/dのカフェストル(プラスカフェオール)(カフェティエールコーヒーの2〜3カップに存在する量)が、LP(a)が0.5 mg/dLまたは4%のレベルを取得した後、ベースライン値から4%4週間(n = 63)。 結論:コーヒージテルペンは、血清リポタンパク質(A)レベルに影響を与えることが示されている数少ない食事の例外の1つです。ただし、LP(a)のコーヒーディテターペンの効力を減らすことは、長期的には沈む可能性があり、その悪影響はリポタンパク質(a)低下剤としての使用を妨げる可能性があります。

OBJECTIVE: Unfiltered coffee raises serum LDL cholesterol in humans, owing to the presence of the diterpenes cafestol and kahweol. Norwegians with a chronic high intake of unfiltered coffee also has elevated serum levels of lipoprotein(a), an LDL-like particle which is insensitive toward dietary interventions. We now experimentally studied the influence of coffee diterpenes on lipoprotein(a) levels. DESIGN: Four randomised controlled trials. SUBJECTS: Healthy, normolipidemic volunteers. INTERVENTIONS: Coffee, coffee oil, and pure diterpenes for 4-24 weeks. MAIN OUTCOME MEASURES: The circulating level of lipoprotein(a). RESULTS: In 22 subjects drinking five to six strong cups of cafetiere coffee per day, the median fall in lipoprotein(a) was 1.5 mg/dL after two months (P = 0.03), and 0.5 mg/dL after half a year (P > 0.05), relative to 24 filter coffee drinkers. Coffee oil doses equivalent to 10-20 cups of unfiltered coffee reduced lipoprotein(a) levels by up to 5.5 mg/dL (P < 0.05) in two separate trials (n = 12-16 per group). A purified mixture of cafestol and kahweol, as well as cafestol alone, were also effective in reducing Lp(a) levels (n = 10). Averaged over the four trials, each 10 mg/d of cafestol (plus kahweol)--the amount present in two to three cups of cafetiere coffee--decreased Lp(a) levels by 0.5 mg/dL or 4% from baseline values after four weeks (n = 63). CONCLUSIONS: Coffee diterpenes are among the few dietary exceptions shown to influence serum lipoprotein(a) levels. However, the Lp(a)-reducing potency of coffee diterpenes may subside in the long run, and their adverse side effects preclude their use as lipoprotein(a)-reducing agents.

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