著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
牛乳および発酵乳の可能性のある低コレステロール血症特性は、基底食、基底食、コレステロール、および基底食とコレステロールとコレステロールを含む全乳または標準またはビフィダスヨーグルトを与えられたアルビノラットのグループで調査されています。ヨーグルトには、スキムミルクパウダー、凝縮ホエーまたは乳糖濃縮ホエーで強化されました。30日後、トリアシルグリセロール、総コレステロール、HDLコレステロール、LDLコレステロールを血清で測定しました。全乳と普通のヨーグルトには低コロス溶性効果はありませんでしたが、乳糖濃縮凝縮ホエイを含む標準的なヨーグルトとすべてのビフィダスヨーグルトは血清コレステロールを低下させました。一般に、ヨーグルトはHDLコレステロールをほとんど変化させませんでしたが、トリアシルグリセロールを上げる傾向がありました。ホエイタンパク質で強化されたいずれかのタイプのヨーグルトを考慮して、ラットのLDLコレステロールの著しい低下がありました。この研究は、ラットモデルで、ホエイタンパク質で強化されたビフィドスヨーグルトとヨーグルトが総およびLDLコレステロールを減少させることができることを実証しており、ヒト被験者に同じ効果がある場合、コレステロール低下の食事に潜在的な価値があることを示唆しています。
牛乳および発酵乳の可能性のある低コレステロール血症特性は、基底食、基底食、コレステロール、および基底食とコレステロールとコレステロールを含む全乳または標準またはビフィダスヨーグルトを与えられたアルビノラットのグループで調査されています。ヨーグルトには、スキムミルクパウダー、凝縮ホエーまたは乳糖濃縮ホエーで強化されました。30日後、トリアシルグリセロール、総コレステロール、HDLコレステロール、LDLコレステロールを血清で測定しました。全乳と普通のヨーグルトには低コロス溶性効果はありませんでしたが、乳糖濃縮凝縮ホエイを含む標準的なヨーグルトとすべてのビフィダスヨーグルトは血清コレステロールを低下させました。一般に、ヨーグルトはHDLコレステロールをほとんど変化させませんでしたが、トリアシルグリセロールを上げる傾向がありました。ホエイタンパク質で強化されたいずれかのタイプのヨーグルトを考慮して、ラットのLDLコレステロールの著しい低下がありました。この研究は、ラットモデルで、ホエイタンパク質で強化されたビフィドスヨーグルトとヨーグルトが総およびLDLコレステロールを減少させることができることを実証しており、ヒト被験者に同じ効果がある場合、コレステロール低下の食事に潜在的な価値があることを示唆しています。
The possible hypocholesterolaemic properties of milk and fermented milk products have been investigated in groups of albino rats given a basal diet, basal diet plus cholesterol, and basal diet plus cholesterol together with whole milk or standard or bifidus yogurt. The yogurts were fortified with skim milk powder, condensed whey or lactose-hydrolysed condensed whey. After 30 d, triacylglycerols, total cholesterol, HDL-cholesterol and LDL-cholesterol were measured in serum. Whole milk and ordinary yogurt had no hypocholesterolaemic effect, but standard yogurt containing lactose-hydrolysed condensed whey and all bifidus yogurts lowered serum cholesterol. In general, yogurts changed HDL-cholesterol little, but tended to raise triacylglycerols. There was marked lowering of LDL-cholesterol in rats given either type of yogurt fortified with whey proteins. This study has demonstrated in a rat model that bifidus yogurts and yogurts fortified with whey proteins can reduce total and LDL-cholesterol, and suggests that if they have the same effect in human subjects they have potential value in cholesterol-lowering diets.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。