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The British journal of nutrition1997Jul01Vol.78issue(1)

血液脂質、血圧、腸の習慣の側面に対する紅茶飲料の影響

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文献タイプ:
  • Clinical Trial
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

31人の男性(47人(SD 14))と34人の女性(35人(SD 13))が4週間の無作為化クロスオーバー試験に参加して、毎日の紅茶のマグカップの効果を比較しました。血液脂質、腸の習慣、血圧上のプラセボ(水、カフェイン、牛乳、砂糖)は、慣習期間中および試験期間の2、3、4週目の終わりに測定されました。コンプライアンスは、既知の量のP-アミノベンゾ酸(PABA)を選択したティーバッグに追加し、尿中の排泄を測定することにより確立されました。ランイン、プラセボ、およびお茶の飲酒中の平均血清コレステロール値は、5.67(SD 1.05)、5.76(SD 1.11)および5.69(SD 1.09)mmol/L(P = 0.16)でした。また、プラセボと比較して、茶介入期間中に、食事、LDLコレステロール、HDLコレステロール、トリアシルグリセロール、血圧に有意な変化はありませんでした。プラセボと比較して、便の一貫性は茶で柔らかくなり(p = 0.04)、腸の習慣に他の違いは見られませんでした。PABAの排泄が6つ未満のティーバッグが使用されていることを示した15の「非違反者」が分析から除外された場合、および栄養期間と茶の期間の違いが、茶を与えられた人のために別々に考慮された場合、結果は変更されませんでした。1番目または2番目。

31人の男性(47人(SD 14))と34人の女性(35人(SD 13))が4週間の無作為化クロスオーバー試験に参加して、毎日の紅茶のマグカップの効果を比較しました。血液脂質、腸の習慣、血圧上のプラセボ(水、カフェイン、牛乳、砂糖)は、慣習期間中および試験期間の2、3、4週目の終わりに測定されました。コンプライアンスは、既知の量のP-アミノベンゾ酸(PABA)を選択したティーバッグに追加し、尿中の排泄を測定することにより確立されました。ランイン、プラセボ、およびお茶の飲酒中の平均血清コレステロール値は、5.67(SD 1.05)、5.76(SD 1.11)および5.69(SD 1.09)mmol/L(P = 0.16)でした。また、プラセボと比較して、茶介入期間中に、食事、LDLコレステロール、HDLコレステロール、トリアシルグリセロール、血圧に有意な変化はありませんでした。プラセボと比較して、便の一貫性は茶で柔らかくなり(p = 0.04)、腸の習慣に他の違いは見られませんでした。PABAの排泄が6つ未満のティーバッグが使用されていることを示した15の「非違反者」が分析から除外された場合、および栄養期間と茶の期間の違いが、茶を与えられた人のために別々に考慮された場合、結果は変更されませんでした。1番目または2番目。

Thirty-one men (47 (SD 14) years) and thirty-four women (35 (SD 13) years) took part in a 4-week randomized cross-over trial to compare the effect of six mugs of black tea daily v. placebo (water, caffeine, milk and sugar) on blood lipids, bowel habit and blood pressure, measured during a run-in period and at the end of weeks 2, 3 and 4 of the test periods. Compliance was established by adding a known amount of p-aminobenzoic acid (PABA) to selected tea bags, and then measuring its excretion in urine. Mean serum cholesterol values during run-in, placebo and on tea drinking were 5.67 (SD 1.05), 5.76 (SD 1.11) and 5.69 (SD 1.09) mmol/l (P = 0.16). There were also no significant changes in diet, LDL-cholesterol, HDL-cholesterol, triacylglycerols, and blood pressure in the tea intervention period compared with placebo. Compared with placebo, stool consistency was softened with tea (P = 0.04), and no other differences were found in bowel habit. Results were unchanged when fifteen 'non-compliers', whose PABA excretion indicated that fewer than six tea bags had been used, were excluded from the analysis, and when differences between run-in and tea periods were considered separately for those who were given tea first or second.

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