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The Journal of nutrition1998May01Vol.128issue(5)

ヒヨコマメと小麦を含む食事は、ジメチルヒドラジン処理ラットのカゼインや小麦の食事よりも結腸腫瘍に対する保護を少なくします

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

オスのスプレーグ・ドーリー・ラットにおけるジメチルヒドラジン(DMH)誘発性結腸腫瘍研究におけるカゼインと小麦に対する押出ヒヨコ豆と小麦の影響を調べました。10 g/100 gの乾物(DM)で脂肪が存在する修飾されたAIN76げっ歯類の食事に基づいた3つの食事は、次のとおりでした:小麦澱粉を含むカゼインコントロールとして、小麦付きのカゼイン(CAS/W)小麦(CP/W)のひよこ豆。すべての食事は、28週間の研究を通じて5週齢から与えられました。28週間で、CP/Wに比べてCAS/Wを与えられたラットの大腸菌腫瘍の発生率が有意に低かった(11対56%、カイ二乗検定、p = 0.018)。結腸腫瘍の負担(腫瘍/腫瘍を含む動物)は、CAS/W-FEDおよびCP/W-FEDラットで違いはありませんでした(1対1.7)が、腫瘍腫瘤指数は前者のグループで有意に低かった(0.22対vs。1.21、p = 0.026)。CP/Wダイエットに与えられたラットは、他の2つの食事を与えられたラットよりも、血漿コレステロール濃度(P <0.01)が有意に低かった。CP/Wダイエットに与えられたラットのセカル含有量は、CAS/Wフィードのラットのそれよりも有意に高い相対重量(46%、P <0.05)でした。これは、すべての短鎖脂肪酸の濃度が高いことと関連していました。糞便分析では、CP/W-FEDラットの総脂肪(54%)、総ステロイド(83%)、および二次胆汁酸(179%)の濃度が有意に(p <0.05)高濃度を示しました。Cas/W fedラットと比較して、Cp/Wラットの糞便には窒素の濃度が高く(84%、P <0.05)、糞便体重が大きいこと(67%、P <0.05)に関連していました。小麦とその繊維は、ラットのDMH誘発癌に対して保護することが示されていますが、これは、ひよこ豆(45 g/100 gの食事)がタンパク質を提供し、可溶性繊維の重要な供給源であるこの研究ではそうではありませんでした。脂肪の上昇、二次胆汁酸濃度、および/または窒素化合物は、見られる結腸腫瘍形成の増加の原因であり、マメ科植物効果を反映する可能性があります。

オスのスプレーグ・ドーリー・ラットにおけるジメチルヒドラジン(DMH)誘発性結腸腫瘍研究におけるカゼインと小麦に対する押出ヒヨコ豆と小麦の影響を調べました。10 g/100 gの乾物(DM)で脂肪が存在する修飾されたAIN76げっ歯類の食事に基づいた3つの食事は、次のとおりでした:小麦澱粉を含むカゼインコントロールとして、小麦付きのカゼイン(CAS/W)小麦(CP/W)のひよこ豆。すべての食事は、28週間の研究を通じて5週齢から与えられました。28週間で、CP/Wに比べてCAS/Wを与えられたラットの大腸菌腫瘍の発生率が有意に低かった(11対56%、カイ二乗検定、p = 0.018)。結腸腫瘍の負担(腫瘍/腫瘍を含む動物)は、CAS/W-FEDおよびCP/W-FEDラットで違いはありませんでした(1対1.7)が、腫瘍腫瘤指数は前者のグループで有意に低かった(0.22対vs。1.21、p = 0.026)。CP/Wダイエットに与えられたラットは、他の2つの食事を与えられたラットよりも、血漿コレステロール濃度(P <0.01)が有意に低かった。CP/Wダイエットに与えられたラットのセカル含有量は、CAS/Wフィードのラットのそれよりも有意に高い相対重量(46%、P <0.05)でした。これは、すべての短鎖脂肪酸の濃度が高いことと関連していました。糞便分析では、CP/W-FEDラットの総脂肪(54%)、総ステロイド(83%)、および二次胆汁酸(179%)の濃度が有意に(p <0.05)高濃度を示しました。Cas/W fedラットと比較して、Cp/Wラットの糞便には窒素の濃度が高く(84%、P <0.05)、糞便体重が大きいこと(67%、P <0.05)に関連していました。小麦とその繊維は、ラットのDMH誘発癌に対して保護することが示されていますが、これは、ひよこ豆(45 g/100 gの食事)がタンパク質を提供し、可溶性繊維の重要な供給源であるこの研究ではそうではありませんでした。脂肪の上昇、二次胆汁酸濃度、および/または窒素化合物は、見られる結腸腫瘍形成の増加の原因であり、マメ科植物効果を反映する可能性があります。

We examined the influence of extruded chickpeas and wheat relative to casein and wheat in a dimethylhydrazine (DMH)-induced colon tumor study in male Sprague-Dawley rats. The three diets, based on a modified AIN76 rodent diet with fat present at 10 g/100 g dry matter (DM), were as follows: casein with wheat starch (Cas/S) as control, casein with wheat (Cas/W) and chickpeas with wheat (CP/W). All diets were fed from 5 wk of age throughout the 28-wk study. At 28 wk, there was a significantly lower incidence of large intestinal tumors in rats fed Cas/W relative to those fed CP/W ( 11 vs. 56%, chi-square test, P = 0.018). The colonic tumor burden (tumors/tumor-bearing animal) was not different in Cas/W-fed and CP/W-fed rats (1 vs. 1.7), but the tumor mass index was significantly lower in the former group (0.22 vs. 1.21, P = 0.026). Rats fed the CP/W diet had significantly lower plasma cholesterol concentration (P < 0.01) than rats fed the other two diets. The cecal contents of rats fed the CP/W diet had significantly greater relative weights (46%, P < 0.05) than those of the Cas/W-fed rats; this was associated with higher concentrations of all short-chain fatty acids. Fecal analyses showed significantly (P < 0.05) higher concentrations of total fat (54%), total steroids (83%) and secondary bile acids (179%) in the CP/W-fed rats relative those fed Cas/W. There were higher concentrations of nitrogen in the feces of CP/W rats relative to the Cas/W-fed rats (84%, P < 0.05), associated with greater fecal weights (67%, P < 0.05). Although wheat and its fibers have been shown to be protective against DMH-induced cancers in rats, this was not the case in this study in which chickpeas (45 g/100 g diet) provided the protein and were an important source of soluble fiber. Elevated fat, secondary bile acid concentrations and/or nitrogenous compounds could be responsible for the increased colon tumorigenesis seen and may reflect a legume effect.

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