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この研究の目的は、人間の大豆イソフラボン・ダイゼインとゲニステインの薬物動態と尿中排泄パターンを決定することでした。平均年齢37歳と平均ボディマス指数(kg/m2)の6人の健康な男性が、約6日間離れた2回、大豆粉ベースの食事を2回消費しました。HPLCを使用したダイゼインとゲニステインの測定のために、血液サンプルと総尿を間隔で収集しました。イソフラボン濃度はゆっくり上昇し、ダイゼインで7.42 +/- 0.74時間で3.14 +/- 0.36マイクロモール/Lの最大値に達し、ゲニステインでは8.42 +/- 0.69時間で4.09 +/- 0.94マイクロモール/Lの最大値に達しました。除去の半減期は、それぞれダイゼインとゲニステインで4.7 +/- 1.1および5.7 +/- 1.3時間でした。血漿濃度のゆっくりとした増加は、大豆含有食品に存在するイソフラボンのグリコシド型の小腸型の加水分解による吸収の促進と、対応するアグリコンに一致しています。ダイゼインの尿中排泄率は、ミール後の期間を通じてゲニステインの排泄率よりも大きく、平均回収率はそれぞれダイゼインとゲニステインの62 +/- 6%および22 +/- 4%(P <0.001)です。ただし、ゲニステインおよびダイゼインの血漿濃度と時間曲線の下での領域の比率は、大豆食事中のイソフラボンのそれぞれのイソフラボンの濃度の比に等しくなりました。ダイゼインとゲニステインの生物学的能力は類似しており、尿中排泄の違いに耐えられないと結論付けられています。
この研究の目的は、人間の大豆イソフラボン・ダイゼインとゲニステインの薬物動態と尿中排泄パターンを決定することでした。平均年齢37歳と平均ボディマス指数(kg/m2)の6人の健康な男性が、約6日間離れた2回、大豆粉ベースの食事を2回消費しました。HPLCを使用したダイゼインとゲニステインの測定のために、血液サンプルと総尿を間隔で収集しました。イソフラボン濃度はゆっくり上昇し、ダイゼインで7.42 +/- 0.74時間で3.14 +/- 0.36マイクロモール/Lの最大値に達し、ゲニステインでは8.42 +/- 0.69時間で4.09 +/- 0.94マイクロモール/Lの最大値に達しました。除去の半減期は、それぞれダイゼインとゲニステインで4.7 +/- 1.1および5.7 +/- 1.3時間でした。血漿濃度のゆっくりとした増加は、大豆含有食品に存在するイソフラボンのグリコシド型の小腸型の加水分解による吸収の促進と、対応するアグリコンに一致しています。ダイゼインの尿中排泄率は、ミール後の期間を通じてゲニステインの排泄率よりも大きく、平均回収率はそれぞれダイゼインとゲニステインの62 +/- 6%および22 +/- 4%(P <0.001)です。ただし、ゲニステインおよびダイゼインの血漿濃度と時間曲線の下での領域の比率は、大豆食事中のイソフラボンのそれぞれのイソフラボンの濃度の比に等しくなりました。ダイゼインとゲニステインの生物学的能力は類似しており、尿中排泄の違いに耐えられないと結論付けられています。
The aim of this study was to determine the pharmacokinetics and urinary excretion patterns of the soy isoflavones daidzein and genistein in humans. Six healthy men with a mean age of 37 y and a mean body mass index (in kg/m2) of 24 consumed a soybean flour-based meal on two occasions approximately 6 d apart. Blood samples and total urine were collected at intervals for the measurement of daidzein and genistein with HPLC. Isoflavone concentrations rose slowly and reached maximum values of 3.14 +/- 0.36 micromol/L at 7.42 +/- 0.74 h for daidzein and 4.09 +/- 0.94 micromol/L at 8.42 +/- 0.69 h for genistein. Elimination half-lives were 4.7 +/- 1.1 and 5.7 +/- 1.3 h for daidzein and genistein, respectively. The slow increase in plasma concentrations is consistent with the facilitation of absorption by hydrolysis in the small and large intestines of the glycosidic forms of the isoflavones present in soybean-containing foods to their corresponding aglycones. The rate of urinary excretion of daidzein was greater than that of genistein throughout the postmeal period, with mean recoveries of 62 +/- 6% and 22 +/- 4% (P < 0.001) for daidzein and genistein, respectively. However, the ratio of the areas under the plasma concentration versus time curves for genistein and daidzein was equal to the ratio of the concentrations of the respective isoflavones in the soy meal. It is concluded that the bioavailabilities of daidzein and genistein are similar, not withstanding the difference in urinary excretion.
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