Loading...
Applied and environmental microbiology1998Nov01Vol.64issue(11)

Propionibacterium freudenreichiiおよびその他の発酵細菌によるフミン酸の減少

,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

鉄を還元する細菌は、酢酸または水素酸化からの電子を含むフミン酸と低分子量のキノンを減少させることが報告されています。アモルファス鉄鉄の反応産物の還元と急速な化学反応により、フミン酸と低分子量のレドックスメディエーターは、生物学的鉄の還元に重要な役割を果たす可能性があります。アモルファス鉄鉄を直接還元できない多くの嫌気性細菌は、2,6-アントラキノンジスルホン酸(AQDS)、または分子酸素など、他の外部受容体に電子を伝達することが知られているため、いくつかの生理的に異なる種類の発酵種をテストしました。フミン酸を減らす能力を決定する細菌。Propionibacterium freudenreichii、Lactococcus lactis、およびEnterococcus cecorumはすべて、フミン酸が存在するときに発酵パターンをより酸化された生成物にシフトしました。P. freudenreichiiは、これらの条件下でアセテートにプロピオン酸酸化さえ酸化しました。電子受容体を再酸化するためにアモルファス鉄鉄を加えた場合、フミン酸は、物質計量量で添加された場合に等しく効果的であることがわかりました。これらの発見は、鉄を還元する細菌に加えて、発酵細菌は、鉄酸を介して鉄の還元に向かって嫌気性酸化から電子を導くことができることを示しています。この情報は、土壌と堆積物における電子流の将来の研究で考慮する必要があります。

鉄を還元する細菌は、酢酸または水素酸化からの電子を含むフミン酸と低分子量のキノンを減少させることが報告されています。アモルファス鉄鉄の反応産物の還元と急速な化学反応により、フミン酸と低分子量のレドックスメディエーターは、生物学的鉄の還元に重要な役割を果たす可能性があります。アモルファス鉄鉄を直接還元できない多くの嫌気性細菌は、2,6-アントラキノンジスルホン酸(AQDS)、または分子酸素など、他の外部受容体に電子を伝達することが知られているため、いくつかの生理的に異なる種類の発酵種をテストしました。フミン酸を減らす能力を決定する細菌。Propionibacterium freudenreichii、Lactococcus lactis、およびEnterococcus cecorumはすべて、フミン酸が存在するときに発酵パターンをより酸化された生成物にシフトしました。P. freudenreichiiは、これらの条件下でアセテートにプロピオン酸酸化さえ酸化しました。電子受容体を再酸化するためにアモルファス鉄鉄を加えた場合、フミン酸は、物質計量量で添加された場合に等しく効果的であることがわかりました。これらの発見は、鉄を還元する細菌に加えて、発酵細菌は、鉄酸を介して鉄の還元に向かって嫌気性酸化から電子を導くことができることを示しています。この情報は、土壌と堆積物における電子流の将来の研究で考慮する必要があります。

Iron-reducing bacteria have been reported to reduce humic acids and low-molecular-weight quinones with electrons from acetate or hydrogen oxidation. Due to the rapid chemical reaction of amorphous ferric iron with the reduced reaction products, humic acids and low-molecular-weight redox mediators may play an important role in biological iron reduction. Since many anaerobic bacteria that are not able to reduce amorphous ferric iron directly are known to transfer electrons to other external acceptors, such as ferricyanide, 2,6-anthraquinone disulfonate (AQDS), or molecular oxygen, we tested several physiologically different species of fermenting bacteria to determine their abilities to reduce humic acids. Propionibacterium freudenreichii, Lactococcus lactis, and Enterococcus cecorum all shifted their fermentation patterns towards more oxidized products when humic acids were present; P. freudenreichii even oxidized propionate to acetate under these conditions. When amorphous ferric iron was added to reoxidize the electron acceptor, humic acids were found to be equally effective when they were added in substoichiometric amounts. These findings indicate that in addition to iron-reducing bacteria, fermenting bacteria are also capable of channeling electrons from anaerobic oxidations via humic acids towards iron reduction. This information needs to be considered in future studies of electron flow in soils and sediments.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google