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Mutation research1998Nov09Vol.419issue(1-3)

DNA単鎖を壊す反応性酸素種の発電機としてのコーヒーにおけるヒドロキシヒドロキノンの同定

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

DNAシングルストランドブレークを引き起こしたインスタントコーヒーの成分は、連続した酢酸エチルによって分離されました:エタノール抽出、シリカゲルカラムクロマトグラフィー、逆位相カラムを使用した高性能液体クロマトグラフィー。活性成分は、ヒドロキシヒドロキノン(HHQ)として特定されました。リン酸緩衝液(pH 7.4)で0.1 mmのHHQと37度のHHQと1時間のHHQと1時間のHHQとのインキュベーションを1時間発生させ、反応性酸素種、過酸化水素およびヒドロキシルラジカルは、HHQによるDNA破壊に関与しました。成分がベンゼンの重要な遺伝毒性中間代謝産物であると考えられているため、反応性酸素種の生成によるDNA破壊活性を含むHHQの遺伝毒性効果は、十分に説明されています。コーヒーでのHHQの発生は、コーヒーの遺伝毒性を考慮するために重要な重要性を持たなければなりません。

DNAシングルストランドブレークを引き起こしたインスタントコーヒーの成分は、連続した酢酸エチルによって分離されました:エタノール抽出、シリカゲルカラムクロマトグラフィー、逆位相カラムを使用した高性能液体クロマトグラフィー。活性成分は、ヒドロキシヒドロキノン(HHQ)として特定されました。リン酸緩衝液(pH 7.4)で0.1 mmのHHQと37度のHHQと1時間のHHQと1時間のHHQとのインキュベーションを1時間発生させ、反応性酸素種、過酸化水素およびヒドロキシルラジカルは、HHQによるDNA破壊に関与しました。成分がベンゼンの重要な遺伝毒性中間代謝産物であると考えられているため、反応性酸素種の生成によるDNA破壊活性を含むHHQの遺伝毒性効果は、十分に説明されています。コーヒーでのHHQの発生は、コーヒーの遺伝毒性を考慮するために重要な重要性を持たなければなりません。

A component in instant coffee that caused DNA single strand breaks was isolated by successive ethyl acetate:ethanol extraction, silica gel column chromatography and high performance liquid chromatography using a reversed phase column. The active component was identified as hydroxyhydroquinone (HHQ). Incubation of supercoiled pBR 322 DNA with HHQ at 0.1 mM in phosphate buffer (pH 7.4) at 37 degreesC for 1 h caused single strand breaks, and reactive oxygen species, hydrogen peroxide and hydroxyl radical, were involved in DNA breaking by HHQ. Genotoxic effects of HHQ including DNA breaking activity through generation of reactive oxygen species have been well-demonstrated because the component is considered to be an important genotoxic intermediate metabolite of benzene. Occurrence of HHQ in coffee must have an important significance to consider genotoxicity of coffee.

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