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Veterinary research19980101Vol.29issue(6)

乳牛の体細胞数の上昇に関連する計算された牛乳生産損失:レビューと批判的な議論

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PMID:9851006DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

体細胞数(SCC)と牛レベルでの牛乳生産の変動との関係をレビューして、無症状乳房炎による経済的損失の評価に適した平均基準値を提供しました。文献分析には、19の論文が含まれており、牛乳の収量および/またはその組成をテスト日レベルまたは統計単位として授乳レベル全体で定義しました。各タイプのアプローチ内で、研究集団と設計は異なりました。実装された回帰モデルも大きな違いを示しました。テスト日レベルでは、平均傾向は、50,000細胞/mLを超えるSCCの2倍の各増加により、初心的な牛の0.4 kgの牛乳、多星の0.6 kgの牛乳の損失でした。授乳レベルでは、平均傾向は、50,000細胞/mLを超えるSCCの幾何平均平均が2倍に増加することにより、初心者では80 kgの牛乳、多能性で120 kgの牛乳の損失でした。牛乳のタンパク質含有量は0.15 g/kg(テスト日レベル)のわずかな増加を示し、脂肪含有量はそれぞれ2人で0.20 g/kg(テスト日と授乳レベルの両方)のわずかな減少を示しました。- SCCの折りたたみ増加。特に、SCCの上昇に関連する組成変化のより正確な定量化を提供し、研究された関係に対する授乳の段階と授乳段階に関する不完全な知識を改善するために、さらなる研究の価値が強調されていました。

体細胞数(SCC)と牛レベルでの牛乳生産の変動との関係をレビューして、無症状乳房炎による経済的損失の評価に適した平均基準値を提供しました。文献分析には、19の論文が含まれており、牛乳の収量および/またはその組成をテスト日レベルまたは統計単位として授乳レベル全体で定義しました。各タイプのアプローチ内で、研究集団と設計は異なりました。実装された回帰モデルも大きな違いを示しました。テスト日レベルでは、平均傾向は、50,000細胞/mLを超えるSCCの2倍の各増加により、初心的な牛の0.4 kgの牛乳、多星の0.6 kgの牛乳の損失でした。授乳レベルでは、平均傾向は、50,000細胞/mLを超えるSCCの幾何平均平均が2倍に増加することにより、初心者では80 kgの牛乳、多能性で120 kgの牛乳の損失でした。牛乳のタンパク質含有量は0.15 g/kg(テスト日レベル)のわずかな増加を示し、脂肪含有量はそれぞれ2人で0.20 g/kg(テスト日と授乳レベルの両方)のわずかな減少を示しました。- SCCの折りたたみ増加。特に、SCCの上昇に関連する組成変化のより正確な定量化を提供し、研究された関係に対する授乳の段階と授乳段階に関する不完全な知識を改善するために、さらなる研究の価値が強調されていました。

Relationships between somatic cell count (SCC) and variation in milk production at the cow level were reviewed to provide average reference values suitable for the assessment of economic losses due to subclinical mastitis. The literature analysis involved 19 papers, defining milk yield and/or its composition either at test-day level or at the whole lactation level as statistical unit. Within each type of approach, study populations and designs differed. Regression models implemented also showed large differences. At test-day level, the average trend was a loss of 0.4 kg of milk in primiparous cows and 0.6 kg in multiparous, by each 2-fold increase of SCC above 50,000 cells/mL. At the lactation level, the average trend was a loss of 80 kg of milk in primiparous and 120 kg in multiparous, by each 2-fold increase of the geometric mean of SCC above 50,000 cells/mL. Protein content of milk showed a small increase of 0.15 g/kg (at the test-day level) while fat content showed a small decrease of 0.20 g/kg (both at the test-day and at the lactation level), by each 2-fold increase of SCC. The value of further studies was underlined, especially to provide more accurate quantification of the composition changes associated with elevated SCC, and to improve the imperfect knowledge about the effects of parity and stage of lactation on the studied relationships.

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